regler omkring bål

Denne side er blevet vist 4415 gange

Hej Alle,

Vi skal snart vander en del af Nord til Syd og når jeg kigger på kort (som Skånleden har udgivet), kan jeg se at nogen steder har en symbol omkring bål

Betyder det så, at man kan godt kom på et lejre sted uden den symbol og ikke får lov til at lave en bål!

Kan det passer! Er der nogen der har noget efaring med det!

Tak,
Teresa

Svar på indlægget

Hvis der er et symbol for bålplads på kortet betyder det bare, at her kan I tænde bål og der er sikkert også brænde.

Men I må også gerne tænde bål udenfor lejrpladserne, med mindre der er tørke og brandfare (men sådan er det vist ikke for tiden:-) og I husker at slukke gløderne efter bålet. Ifølge allemandsretten må man gerne tænde bål i naturen, f.eks. hvis man er på vandretur eller kanotur.
Hej Teresa
Som Peter præcist beskriver, er det i følge Allemansrätten lovligt at tage ophold på offentligt og privat areal (med enkelte undtagelser) og lave bål samt grille, sålænge der ikke ikke risiko for brand (perioder uden regn).
Tjek video om Allemansrätten: [LINK VIRKER IKKE]

http://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer6400/978-91-620-8525-4.pdf

På Skåneleden (herunder Nord til Syd) er der ALTID en eller to egentlige faste bålpladser ved lejr- eller shelter-pladserne.

Du kan ikke regne med at der er udlagt brænde til fri afbenyttelse på de afmærkede bål-, lejr- og shelterpladser. Jeg har oplevet begge ting - en overflod af tørt godt brænde samt ingenting. Det er derfor altid en god idé at medtage en håndøkse eller sav, således at du selv kan bearbejde tørt dødt træ, som du finder omkring pladserne.

De bedste bålhilsner
Stig Rygaard

Svar på indlægget