Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Ulve på Hallandsleden

Denne side er blevet vist 9347 gange

Vi har i denne weekend vandret på Hallandsleden fra Ryet til Frodeparken. Undervejs faldt vi i snak med en fårebonde der var var i gang med at forstærke sit hegn rundt om foldene, da han var bekymret for ulve angreb. Er der nogen, der ved om man som vandre på den del af Hallandsleden skal være bekymret for ulve?

Svar på indlægget

Ulven kommer meget sporadiskt til Halland. En er set i januar i år i nordlige Halland. Det er ikke dens naturlige område, som er fra Stockholm og opad i landet. At bonden hegner ind er jo vældigt forsigtigt, men han har jo også "byttedyr". Ulven opfatter ikke mennesket som et bytte og er dermed helt ufarlig. Kun hvis den har rabies, kan den finde på at angribe. Men - vi har ikke rabies i Sverige.
Tak for svaret. Så vil jeg igen nyde vores mange dejlige vandre ture på hallandsleden.
Ja ulve gør ikke mennesker noget. De fleste dyr gider os ikke. Generelt er det farligste dyr du kan møde vores egen art. :)
Hej i 2012 var jeg et par andre på vandretur på hallansleden og mødte en flok ulve det var ikke så rart et møde vi blev trukket op i en krog hvor de står og knore af os efter lidt tid ca 2 min løber de væk fra os op bag et buskskas vi vælger at gå ind på stien som kortet viser. Da de ingen kan høre os og sætter i løb efter os reagere vi med at sætte i løbe, jeg løber bag de 2 andre der er med og bliver flere gange fældet af ulvene og må på benene igen, de jagter os i ca 10 minutter hvorefter det stopper måske har vi været for tæt på et bytte og de har haft i sende at jage os væk fra bytte vi alle overlevede heldigvis så ingen skade sket ud over det psykiske. Kan ikke helt huske om årstallet var 2012 men episoden er ganske rigtig har desværre ikke kontakt med personerne der var med på turen mere.
Hørte i denne uge et radioprogram om, at man ikke skal løbe hvis man møder en ulv, idet det kan aktivere deres forfølgelsesinstinkt (specielt da man risikere at falde...). I stedet skal man sige høje dybe lyde, vifte med armene, kaste grene efter dem og gerne gå hen i mod dem for at vise man ikke er bange...
De nævnte at i bund og grund er ulve krystere som ikke vil tage en risiko, og derfor typisk stikker af. De nævnte kun et eksempel på et fatalt overfald, en kvinde der løb i skoven alene (i Canada) med head-set på, så hun ikke hørte ulven(e) før de angreb.

Svar på indlægget