vandring som begynder

Denne side er blevet vist 4337 gange

Hej
Jeg og en veninde drømmer om en lille vandretur i sverige. Vi vil gerne have 3-4 overnatninger. Vi har aldrig prøvet det før, så vi mangler en masse gode råd.
Begge i rimelig god fysisk form, men er ikke vandt til at vandre i fjeldet.
Hvor langt når man typisk pr. dag? Hvad spiser og drikker man under vejs? Hvordan med overnatning? Priser for overnatning? Hvilken tur vil være at foretrække for begyndere, som godt vil have lidt udfordring, men heller ikke for svær en tur? Hvad medbringer man (sovepose, mad, osv???)?
Andre gode råd....
VH Helle

Svar på indlægget

Hej
Hvis I vil vandre i fjeldet kan det kun ske i Nordsverige for eksempel i de store nationalparker Abisko og Sarek hvor man vandrer fra fjeldhytte til fjeldhytte eller overnatter på en af de store fjeldstationer, hvor komforten er høj sammenlignet med fjeldhytterne. Men som urutinerede vandrere bør I starte med nogle lette småture i Sydsverige for eksempel med en enkelt overnatning i et shelter på ruten for at få noget erfaring. I skal ikke gå efter udfordringer (læs: problemer) men efter at få testet jeres ben, rygge, udstyr og ikke mindst motivation.. Snup en let tur i fx Skåne eller Småland uden for meget oppakning, så kan I altid sætte ambitionsniveauet op derfra.

Svar på indlægget