Søger en makker til en overlevelsestur

Denne side er blevet vist 11828 gange

hej... jeg er en fyr på 25 som har hus, dame og snart barn men mangler noget spænding :D Søger en makker mand/dame alder +20 til noget overlevelsestur jeg er ny i faget men har studeret en del men har aldrig prøvet i det virkelige liv men er rigtig lære nem... du behøver ikk at mestre det her fag men må gerne have lidt erfaring :D jeg har været ude og købe en masse grej til sådan en tur men ønsker ikk at tage af sted alene... Om det er i Danmark, Sverige eller noget helt tredje land er mig lige gyldigt... smid endelig en besked på e-mailen

Svar på indlægget

Hej Nikolaj,

Jeg er selv 25, og tager flere gange om året på overlevelses/vandre ture i Sverige og Norge. Jeg har arbejdet og vandret i mange år, og går meget op i planlægning og træning. Hvis du har lyst kan vi eventuelt finde ud af noget til sommer, afhængig af hvad du har lyst til at prøve, så har vi masser af ture vi skal på, alt fra 3 til 15 dages vandring, kano eller bjergture, både lette og svære. Men hvis du er frisk på at træne i vinter tiden, så kan vi sagtens finde ud af det. Jeg vandre flere gange om ugen.

Din e-mail bliver ikke vist offentlig herinde, så jeg kan ikke kontakte dig men smid eventuelt en e-mail til 'Deeweext @ gmail . com' hvis du har lyst.
hej dee har sendt dig en mail håber du har modtaget den :D
er stadig interesseret i at høre fra andre folk som er klar på sådan en tur....
Hej Nikolaj
Jeg har selv haft i tankerne om jeg ikke skulle finde en makker til mindre (5-7 dage) oplevelsesture i det senske.
Det med at vandre størstedelen af tiden er jeg ikke meget for.
Jeg er rigtig glad for den svenske og norske natur.
Jeg har ikke den store erfaring med overlevelse som sådan men har været spejder i et stykke tid.
34 år og som dig med ungerne og fruen om benene.
Skriv evt. spam1 @ yver . dk
Hilsen Thomas
Hej Nikolaj.
Jeg tænker at tage til Sverige eller Norge til sommer for at få nogle skønne vandreoplevelser,og søger i den forbindelse en/flere at rejse med. Jeg er en pige på 22, og har tidligere vandret i Malaysia og Nepal. Jeg har dog ingen erfaring med planlægning af ruter mm. Jeg er frisk både på korte og længere ture. Hvis I har aftalt noget må du meget gerne sende mig en mail: simonetorp@gmail.com
Vh Simone
hej..
jeg syntes vi skal sætte os sammen alle 4 og finde ud af hva det er for noget vi vil prøve og opleve...
også bare for at finde ude af om der er lidt kemi mellem os 4 :D
man vil jo gerne kunne være sammen flere dage af gangen uden at for ødelagt sin tur :)
hilsen nikolaj

rejsi88@msn.com
jeg har allerede planlagt min næste tur den 28/4 til den 2/5 tager afsted fra københavn og tager toget til helsingør, videre til helsingborg og til åstorp og starter der på ås til ås leden. Følger den til den 2/5 og finder ud af at komme hjemad på en eller anden måde ?
Hvis der er nogle der er friske, er der da plads til flere i toget spam (a) yver.dk
Thomas
håber at høre fra dig/jer
Mailen er spam1 (a) yver.dk
Mht til at finde ud af at samles om en vandretur til sommer, så lyder det som en rigtig go ide lige at samles. geografien mellem os siger at vi skal mødes i Roskilde eller lignende.
Hej har I været afsted ? Og hvis ikke eller I planligger flere ture kunne jeg godt være interesseret. Jeg har erfaring i friluftsliv, planligning og kortlæsning. Jeg er mand, 46 år ultra trailløber og orienterings løber, og finder inspiration til lange løbe ture ved at tage på vandreture i især Sverige. Jeg bruger ofte at fisk på mine ture.
Hej! Hvis der kommer en tur til, er Jeg meget interesseret, jeg er mand på 46 år er til løb, cykle og gå ture. Er ny på området. Er et sted i livet, hvor der skal ske noget.
Man kan også tage og kaste en blik på på følgende hjemmeside:

http://www.outsite.org

Her bliver der tit lavet ture til både det sydlige og nordlige Sverige
Tak for svar Erik.
Kunne godt tænke mig at tage til sverige hvor man slår telt op ved en sø og skov og så lever af de fisk man fanger evt med et kraftigt luftgevær medbragt til en and eller andet har fiskeudstyret og jagt udstyret telt kan jeg også købe ville være fedt og finde en ung fyr på omkring de 21 som mig selv de delte samme interesser er en frisk fyr men andre på min egen alder deler ikke samme interesser de finder nok en bytur mere interesant :) behøver ikke være en på min egen alder er vigtigere man passer sammen jeg er slagter så kan tilberesse det meste kød man skulle fange på turen
Min mail busk.nb@gmail.com
Hej alle,

Jeg er en fyr på 24 år og jeg har længe gået og tænkt på at begynde at dyrke noget friluftsliv eller hvad man nu vil kalde det. Mit problem står i at jeg ingen idé har om hvor og hvordan man skal starte op. Har læst og læst overalt på nettet og der er så meget at jeg bare er blevet endnu mere forvirret. Er der nogen som kan hjælpe mig i gang med nogle råd eller på en eller anden måde. Stort set alle jeg kender interessere sig kun for det "moderne" liv med druk og fester, så jeg er helt på bar bund.
Efter at have læst jeres forskellige inputs tænkte jeg på at jeg måske er heldig herinde.

Jeg vil bare så gerne i gang og Ihh hvor er det frusterende ikke at vide hvor man skal starte eller hvem man skal spørge til råds.

Håber at jeg har fået forklaret mig rigtigt ellers må i hellere end gerne spørge ind til hvis der er noget i er i tvivl om.

Min mail: cagribas1990@hotmail.com
Hej Klavs, Nikolaj og Cagri.
Jeg vil gerne lave en Sverigs tur. Men der er lige et par ting vi skal have med i overvejelserne. Med 3 nybegyndere, er en vintertur ikke det optimale. Og med hensyn til luftgevær og jagt, så er der som i DK regler for hvem der ejer jagt osv så jeg syntes at vi skal nøjes med lidt fiskeri. Iøvrigt har jeg meget forskellige erfaringer med at fange gode spise fisk på mine ture. Så backup mad er absolut nødvendig. Og sidst, hvad er jeres mål med en tur ? Mange vandret km? Smuk natur ? Fred og ro? Sheltertur, bivuak eller telt? Sø eller åer?
Skriv til mig hvis I stadig er på, og skriv gerne jeres forventninger til en tur.
Har siden mit indlæg været på to ture i 4 dage af gangen jeg vil ihvertfald ikke undvære mit luftgevær når jeg skal skaffe føde det guld værd hvis man skulle møde en fasan and eller lignende mit er 4,5mm og skyder 420m/sek jeg holder mig til dem jeg har været på tur med fordi jeg syntes når man er på overlevelsestur så skaffer man selv sin føde ellers er det bare en camping tur jeg har fundet et par kammerater der deler samme interesser som jeg tog afsted med og ja der er love der siger man ikke må skyde en and fx og spise den men det er for mig lavet til 16 årlige dudes der slår ihjel for sjov jeg gør det og bliver ved med det når jeg er på overlevelsestur da det er for at spise og det ikke altid man fanger en fisk
Nikolaj, jeg vil på ingen måde fortælle dig hvad du skal og ikke skal, så længe du selv står til ansvar for dine handlinger. Og godt at du kommer afsted på din måde, uanset om jeg så er enig i metoden eller ej.
Hejsa. Jeg ved godt mit indlæg ikke rigtig hører til herinde. Og det har intet med sverige at gøre. Kan bare ikke finde andre steder at stille mine spørgsmål så håber det er okay :-)

Jeg er en ung fyr på 20 år, der søger lidt at komme væk fra hverdagens stress og larm. Er naturelsker og utroligt lærenem. Jeg kan finde ud af mange ting, f. Eks opsættelse af hjemmelavede fælder.

Jeg har planlagt en "overlevelsestur" fra imorgen og 3 dage frem i rold skov. Det er første gang så starter i det små her i danmark, og håber at jeg om nogle gange kan tage på ture i sverige og norge.

Her er hvad jeg har pakket til at tage med:
- sovepose
- lighter og ildstål.
- en lille økse på 500 gram.
- en schweizer kniv og en dolk.
- lidt fiskegrej.
- lighterbenzin (kun i tilfælde af at jeg ikke kan starte bål uden! Ved godt det er snyd men uanset hvad så skal jeg have lavet et bål)
- har en rulle snor med.
- en lommelygte
- en lille skovl
- en 2 l flaske med vand.
- en metalbeholder til mad/kogning
- et kompas
- en fløjte til nødstilfælde.
- et lille telt.
- lidt førstehjælpsgrej. Man ved jo aldrig.
- en mobil + en lomme oplader.
- af tøj har jeg et par gode støvler. Et par overtræksbukser og en termojakke samt regnjakke.

Det er hvad jeg har med. Har ikke planer om at tage mad med da jeg satser på at kunne fange nogle fisk eller evt nogle fugle.
Har en del erfaring med fiskeri, og kender til nogle svampe, bær og spiselige planter. Men det er begrænset hvor langt min viden rækker på dette område.
Et godt klar over at man ikke må tænde bål uden for bålpladser i dansk natur, men har tænkt mig at komme et godt stykke væk fra andre mennesker, så tvivler på det vil blive opdaget. Og selvfølgelug passer jeg på og gør det hele på en forsvarlig måde.

Da dette jo er min første gang har jeg med garanti en masse ting med jeg ikke behøver. Har lige nogle spørgsmål også.
- hvilke ting kan man finde at spise i maj måned/ forårsperioden? Jeg har ingen problemer med at spise insekter, orme snegle og lignende. Hvilke kan spises? Og hvordan tilberedes de bedst?
- med hensyn til drikkevand, hvilket vand kan da bruges? Og er det nok at koge det? Hvordan finder man bedst muligt vand der er til at drikke?
- hvad synes du om de ting jeg tager med? Er der ting jeg mangler? Ting jeg ikke behøver?
- kan man spise frøer?? Hvis ja hvilke er gode og hvilke bør man ikke spise?

Jeg tror og håber på jeg får en god tur. Selvfølgelig har de lovet skybrud og storm imorgen, men lidt vand har aldrig skadet nogen ;)

Jeg tror på learning by doing. Man kan læse nok så meget om forskellige ting. Men de fleste ting lærer man helt naturligt ved at prøve sig frem.

Hej Michael
Du skal overveje af begrænse dit førstehjælp til en kompress forbinding og et alu tæppe, måske en lille rulle tape.
Frøer er vist fredet (meget) find noget andet.
Liggeunderlag har du ikke på listen. Der går meget varme tabt til jorden.
Øksen kan måske også tjene som skovl (bliver dog slidt)
Dolk og lommekniv??? pil dolken fra nu du har Øksen.
Hold mobilen slukket og glem opladeren.
Drikkevand... Få fat i et life straw fra en spejdersport eller lign.
Vand skal koge i 20 min hvis man vil være sikker og det er lang tid.

Håber det lykkes dig
Thomas
Hej thomas. Tusind tak for hjælpen. Jeg tager afsted om en lille time, så må vente med at købe lifestraw til næste gang. Og så bare koge vandet.
Liggeunderlag har jeg med, havde glemt at skrive det på.
Hvad synes du om resten af de ting jeg har med?
Og tak for hjælpen!
Hej Michael.
Mht mad og spiselige insekter. Jeg ville betakke mig for at beskrive her hvilke der er spiselige, der skal man helst have insektet i hånden med mindre der er meget tydelige kendetegn osv. Så ingen anbefalinger herfra i den retning. Mht svampe er det også sit at sidde her på nettet og beskrive dem, køb en svampebog og brug tid på at lære dem at kende inden du sætter dig selv i en overlevelses situation og satser. Når hjernen mangler energi tager folk ofte dumme beslutninger. Mit råd til dig er derfor at tage en nød ration med uanset hvor langt eller kort du skal på tur.
Min sidste overvejelse mht din tur er øksen. Jeg ville aldrig bytte min dolk for en økse. Det kommer selvfølgelig an på dolkens beskaffenhed, men så stadig hellere købe en ordenlig dolk.
Hvordan med dit kompas iøvrigt, hvis du påregner at tage så langt væk at der ikke er nogen der opdager dit bål, så var det måske bedst at have et kort med også, for det er ikke fedt at vide at men går mod N, S, Ø eller V og kan gøre det i 25 km uden at komme til bebyggelse, hvorimod hvis du har et kort er der muligheden for at vælge det nærmeste sted at hente hjælp, hvis uheldet er ude.
Hvad skal du med en fløjte ? Du vil så langt væk at dit bål ikke bliver opdaget, men mener at nogen så vil høre din fløjte. Jeg tror desværre du har brugt for kort tid eller for lidt fornuft da du planlagde denne tur. Hvis dette var dit opsæt efter flere år med den slags ture, så havde det måske været ok. Men uerfaren og på minimum, det er sjældent lig med en god oplevelse. Men pøj pøj med turen.
Hej brian.
Først tak for de fantastisk gode svar.
Du har nok ret i at jeg er for uforberedt og uerfaren.
Man skal jo starte et sted :-)

Med hensyn til et kort så vil jeg helt sikkert tage et med. Det havde jeg egentlig slet ikke tænkt på.
Jeg tænkte mere at danmark er et lille tætbefolket land, og chancen for at fare vild er nærmest 0.
Det er jo uanset hvor langt man kommer væk så er der enten en vej eller hus inden for en rimelig afstand.

Hele min oppakning vejer omkring 18-20 kg. Så jeg tror jeg tager både økse og dolk med.
Med hensyn til knivvalg så har jeg rigeligt at vælge imellem. Har samlet blankvåben halvdelen af mit liv :-)

Jeg overvejer at tage min US M5 IMPERIAL BAJONET med. Det er en dantastisk kniv, som jeg har overtaget fra min far, fra dengang han var i militæret. Den har en god tyk og solid klinge, samt et godt og komfortabelt skæfte.

Med hensyn til spiselige planter og svampe så har jeg lidt kendskab til det. Kender til 7-8 spiselige svampe, som jeg har samlet mange af gennem årene. Og cirka ligeså mange planter.

Hvad mener du egentlig om at starte i danmark? Er naturen for fattig til at kunne finde mad nok? Og er det en dårlig ide at tage afsted i foråret?

Mvh.
Har forresten besluttet mig for at udskyde turen så jeg kan blive bedre klædt på. Måske også finde en makker.
Jeg tror det sværeste for mig bliver helt klart ensomheden og kedsomhed, så vil meget gerne have en makker med.
Michael, Danmark er et fantastisk stedvat starte. Og din ide er også fantastisk. Jeg ville dog give alt en chance først, jeg har været afsted i 4 dage uden at fange noget, i Sverige, hvis ikke jeg havde haft mad med så havde jeg max holdt halvandet døgn. For det var koldt, det regnede og da jeg endelig fik bål (på en shelterpladser) frøs jeg så meget at jeg bare ville hjem. Dog kom der et ægtepar forbi som tilbød at holde liv i bålet og lade mig sove med et ekstra af deres tæpper, så jeg kunne få varmen. Jeg fik mad, søvn og varme i nævnte rækkefølge og blev i skoven tæt på shelterpladsen tiden ud. Men ikke en fisk, så glæden ved mine nød rationer var stor. Mht til din bagage, så er det en høj vægt til lange vandre ture, men skal du "bare" ud og finde en lejerplads så er det fint. Jeg er tit nede omkring de 6-8 kg i rygsækken, op til 10 hvis jeg har meget mad med.
Jeg startede selv med dagsture, enkelte gange med overnatning, for at finde ud af hvad der virker. Ud kl. 5 om morgnen, og hjem igen kl. 22, hvor jeg holdt fuldstændigt fokus på hvad jeg skulle afprøve. Sådan lavede jeg mit setup, og idag ved jeg hvor mit fokus ligger i forhold til turens længde og distination.
Håber du kan bruge mine input, og ikke tog mine første advarsler ilde op.
De bedste hilsner
Og pøj pøj med fremtidige ture.
Hej brian. Dine råd giver rigtig god mening. og tager skam ikke noget ilde op :) jeg er kun glad for den hjælp jeg kan få.
Lige endnu et spørgsmål, er det lovligt at tage en machete med i skoven? Hvis en dolk er lovlig, og en økse er lovlig da det hele tjener et formål, burde en machete så ikke også være lovlig? da det jo teknisk set bare er en stor dolk.

MVH.

P.s Jeg tager på den første tur i overmorgen :) håber på det lykkes, ellers må jeg jo bare køre hjem igen hehe.
Søg på knivloven på Google og print så hele lovteksten ud. Evt med markering af afsnittet om anerkendelsesværdigt formål. Og husk så at tage direkte til og fra skoven. Ikke noget med kiosker og burgerbar undervejs. Og undlad at bære macheten synligt uden for skoven. Husk iøvrigt at bukke jagten starter 16/5 ved solopgang. Så der er det smart at være tydelig i skoven. Eller ude af skoven.
Har lige et sidste spørgsmål vedrørende drikkevand. Kan jeg drikke vand fra åer? Søer? Regnvand og vandpytter hvis dette koges?
Mvh.
Så har jeg været på den første tur. Sikke fantastisk det er at sidde ved bålet om aftenen og høre på rævene og mange andre dyr.
Turen gik fantastisk, var væk 2 nætter hvilket var rimelig passende.
Første dag var det lidt problematisk at skaffe mad, men så er det jo godt at tun på dåse ikke smager så dårligt ;)
Anden dag fangede jeg 2 ørreder så det var en kæmpe succes. Skal helt klart afsted igen.

Eneste minus ved turen er de satans skovflåter. Er der noget man kan gøre for at forhindre at de sætter sig på en?

Mvh.
Hej Nikolaj
Jeg er selv ret opsat på en overlevelsestur, en længere vandretur eller lign.
jeg er 29, og har noget erfaring med at være i det fri. Ikke dermed sagt at jeg er ekspert, langt fra, men som dig elsker jeg at lære og vil gerne ud og opleve lidt. DK Sverige eller andet.. det kan vi finde ud af. Hvad du har købt af grej, ved jeg ikke... Jeg har selv en del, men det afhænger også af hvlken type tur vi skal på. Personligt foretrækker jeg så lidt som muligt hvis det er en vandretur, kano kan man have mere med. Hvis vi tænker en basecamp, med daglige udstikkere... så er det en tredje ting...

mivh
Michaell
Hej Nikolai og Co.
Jeg leder selv efter en makker eller makkere, som jeg kan tage af sted med. Jeg vil rigtig gerne opleve naturen helt tæt på, jeg har været spejder som mindre og har en mindre erfaring. Jeg har større erfaring med at skulle finde løsniger på stedet, fiskeri og jagt. Jeg er 22 år og vil rigtig gerne med, hvis i har lyst til at udvide gruppen :-)
Hej Oliver
En gruppe som sådan???
Men du har da vækket debatten til live, jeg var i år i Kosovo og vandre alene, men savner en makker til næste tur.
Måske vi kan finde ud af noget til sommer. Jeg er også åben for henvendelser fra andre.
Thomas Hansen
København
36 år
Hej Thomas.
Det glæder mig at hører, du kan lige få min mail så vi kan aftale og planlægge yderligere. Oliver_Balling@yahoo.com :-)
hey er 25 og har altid brændt for outdoor survival men har det svære ikke fundet nogle der brænder for den slags, så håber det her er stedet ? så vil høre om der er plads til en mere. :)
Hej Mike
Jeg bor i Håstrup 3 km. fra faldsled,jeg går også op i overlevelse/ survival! vi kan mødes og måske planlægge en tur til sommer?

mvh.
Emil
27år
Hej Emil
jamen kunne jo ikke være meget bedre ! her er mit nr kan du jo lige smide en sms, så finder vi lige en da 25544196
Hej. Jeg er 25 år og brænder for at komme på en vandre og-eller overlevelsestur. Jeg kender desværre ingen der har samme interesse. Har måtte nøjes med at lokke folk med på kanotur på Gudenåen og enkelte weekendovernatninger i shelters, som også har været rigtig godt.

Hvis en eller nogle kunne tænke sig en tur på 7 dage eller derover mellem juli og september, ville det være rigtig fedt. - Jeg er ligeglad hvor i verden det er. Jeg har forskelligt grej og er lærnem.

Mvh.
Jesper
Jeg er også på udkig efter folk som er friske på vandre eller kajak/kano ture.
Lige fra weekend ture til flere uger.
Kender i andre forumer hvor man kan kigge?

MVH Dennis
Hejsa

Jeg er uddannet Friluftsvejleder med specielle Træklatring, samt Kajak kurus..og har i den forbindelse haft mit eget firma hvor jeg arrangerede oplevelsesture / overlevelsesture, polterabend, mindre teambuildingsture. Har selv været en ivrig vandre/kajakroer i Sverige/Danmark.

Har været et par år i forsvaret/HJV, hvor jeg har prøvet lidt af hvert.

Jeg er på INGEN MÅDE guru, specialist eller andet, men vil gerne hjælpe med spørgsmål, det er ikke sikkert jeg kan give et 100% svar men de små ting lagt sammen kan hurtig blive til noget stort.

Hilsen Thomas
Hej Thomas.

Har du eventuelt en mail jeg kan skrive til?
Ville være rigtig fedt hvis du vil hjælpe med noget planlægning og eventuelt aktiviteter.

Hilsen Jesper
du kan skrive på denne
specops1971@gmail.com

:-)
Jag er en frisk fyar från Malmö och er klark pia dien vjaerste. Ringer til mag, if you fresh

Svar på indlægget