telefon- GPS i vildmark

Denne side er blevet vist 5282 gange

Hvordsn fungere telefonens GPS i vildmarken i sverige? Og nåh ja Norge hvis der nogen der har erfaringer med det høre jeg gerne...

Svar på indlægget

Der er mobildækning ved hovedvejene og byerne i nordsverige men ikke ude i vildmarken med mindre det er i nærheden af en mast. Så hvis du skal op i fjeldet ved grænsen til Norge i f.eks. Abisko eller helt op til nordkalotten skal du ikke rregne med dækning. men jeg ved ikke om du kan bruge gps-en uden mobildækning?
Det med GPS'en er jeg meget nysgerrig for at finde ud af. Selvom jeg nok tager alm. kort og kompas med alligevel. Det svigter aldrig. Men det er jo smart og spændende med det nye teknologi for vandring i det vilde. Men har selv oplevet at GPS'en kan have svær ved at finde sateliter herhjemme i Danmark. Umiddelbart tror jeg godt GPS'en godt kan fungere uden telefon signal.

Høre gerne fra andre med den erfaring?
Du kan med en god og nyere gps finde signal fra satelitterne, stort set uanset hvor du er i Norden. Der er forskel på, hvor mange satellitter den enkelte gps søger efter.
Jeg vil bestemt fraråde dig i fjeldet at bruge en smartphone som gps, medmindre du slæber ekstra batterier med eller grej til opladning med solceller.
På 'motorvejen' Kungsleden er der kun telefondækning få km fra Abisko. Du har det også omkring STF's fjeldstation Kebnekaise.
Jeg vil foreslå dig at opsøge information på netstedet Outsite, hvor du kan stille spørgsmålet og få svar på konkrete områder. Held og lykke 'http://www.outsite.org/
Venlig hilsen
Thomas
Uanset hvad tager jeg alm kort med. Men det jo smart med et kort iden. De skulle fungere uden tlfsignal. Hvis man downloader kortet til offline. Men dens SOS funktion virker kun med tlfsignal. Men nogen af jer der ved hvordan telefonsignalet er omkring lysefjord i norge. Området ved preikestolen?

Jeg har outdoor navigation app. Den ser ganske enkelt og god ud.
jeg har brugt en håndholdt garmin gps med topografisk kort over sverige ( ved mörumsåen bla) virker perfekt
Inden jeg fik en Garmin, benyttede jeg Viewranger, et gratis program hvor man for ganske få penge kan købte detaljerede kortudsnit i 1:50.000. Det fungerer uden telefondækning, og programmet tracker din rute. Men igen koster det på telefonens batteri.
Garmins kortprodukter er supergode men også hammerdyre. Jeg synes dog, at det er pengene værd

Svar på indlægget