Vandring med børn i uge 42 - og jagtsæson??

Denne side er blevet vist 4344 gange

Hej! Vores lille familie vil gerne indlede efterårsferien med at vandre lørdag den 11. og søndag den 12. oktober i år - på John Bauerleden, fra Gränna og nedefter, med hjemtur mandag morgen. Vi har tre børn med på 6-10 år, så vi skal ikke langt, men vil bare gerne have oplevelsen af allemandsretten og den fri natur. Vi er dog lidt betænkelige ved elgjagten og de lokale jagt-betingelser, da vi ikke har lyst til at stå i vejen for flyvende projektiler - eller hidsige elgtyre i brunst, for den sags skyld :-) Har vi grund til vores betænkeligheder, eller er der ingen fare? Og er der mon særlige steder på ruten, som er mere udsatte end andre?

Svar på indlægget

Hej
Svenska Jägareförbundet skriver på sin hjemmeside, at elgjagten i Jönköpings län først begynder mandag 13/10. Dog begyndte jagten på hjorte 1/10. Turistbureauet i Gränna fortæller, at jægerne i området kender til vandreruten, ligesom de private lodsejere, der sælger jagtrettigheder til jægerne, naturligvis kender vandreruten og gør opmærksom på den til jægerne. Hvad kan man som vandrer gøre? Ifølge turistbureauet i Gränna skal man ikke være for stille, når man går på ruten. Det råd er hermed givet videre :-)
Kære Steen, Tusind tak for dit svar! Vi vil rasle grundigt og tage gule veste på. Det jeg er mest nervøs for, er så daggryet mandag, hvor vi måske sover når jagten går ind....
Jeg har søgt på alle mulige måder, men kan ikke se nogen steder - og man må gerne synes jeg er dum - er der bjørne/järv/ulve i dette område af Sverige??

Ellers tusind tak for dit svar, Steen!

vh Agnethe
Hej Agnethe
Den brune bjørn lever især i Midtsverige på grænsen til Norge. Jeg har aldrig hørt om bjørne i Småland eller resten af Sydsverige.

Mht. ulve sker det, at en ulv forvilder sig helt ned til Skåne eller Halland, men I skal ikke frygte at blive angrebet af glubske ulve :-) Se den her tidligere debat om emnet: http://www.sydsverige.dk/?debat=2&post=12545

Jærven har jeg ikke kendskab til - måske kan andre hjælpe med et svar?

Jeg håber, at I får en god tur.
Kære Steen, jeg følte mig også lidt som den amerikanske turist, som mente der løb vilde isbjørne rundt i gaderne i København. Lidt grinagtigt måske, men uden spørgsmål kan utrygheden også fylde for meget :-)Jeg er sikker på vi får en god tur - vejret bliver fint til vandring og skoven er smuk!! :-) Tak for hjælpen!


Svar på indlægget