Første tur med børn

Denne side er blevet vist 2716 gange

Kære Alle

Jeg planlægger en tur med mine drenge på 5 og 7 år. Det er første gang, vi skal prøve en tur til Sverige og har drengene med. Vi er tre voksne, som alle har en spejderbaggrund, der dog ligger en del år tilbage:-)
Vi har snakket om en tur til Sydsverige ca. en times kørsel fra broen eller Helsingborg. Det bliver sidste weekend i maj og med en overnatning.

Jeg har derfor nogle spørgsmål, som jeg håber at få lidt hjælp med.

- Kan I anbefale et godt sted til en første tur med børn på den alder? Kilometerne må jo nok helst blive holdt på et absolut minimum.
- Madlavning. Må man lave bål eller er det kun bestemte steder? Hvis man må, skal man så medbringe brænde? Det begrænser jo lidt.
- Må man tage dolk og evt. økse med?

Håber I kan hjælpe og på forhånd tak.

Mvh
Anders

Svar på indlægget

Hej!!
Kullen/Kullaberg er smukt sted, men der må man vist nok ikke overnatte ud på spidsen, da det er et Naturreservat. Ellers er der mange B&B, og så ta' ture derfra. Men der er mange højdemeter at gå. Altså som i meget stejlt nogle steder, især hvis man skal ned til vandet.
Ellers er der også smukke Söderåsen, hvor der er vandreruter, en del af Skåneleden med de div overnatningssteder med sheelters og små hytter, hvor der er bådpladser og brænde til. Her er der lavet nogle smart anordninger til at kløve brænde. ;-) Det er en jernring/bøjle med et øksehoved svejset fast i midten med skæret opad, der er monteret på en høj træstub. Og så bruger man et andet stk. brænde til at banke/kløve med!! Piv smart tænkt!! ;-) Men en dolk er jo altid rart at ha' med til at snitte…og for børnene også, da iPad mm ikke er smart at ha' med. :-)
Ellers kig på denne link: https://sverigesnationalparker.se/park/soderasens-nationalpark/#
I Röstånga er der en turistinformationen lige ved busstationen. Og derfra kan man starte sin vandretur. Og der ligger også en lille ICA til at handle ind i lige på busstationen. ;-)
Håber kunne hjælpe lidt? :-)
God fornøjelse. :-)

Mvh. Carl
En link mere med en oversigt, hvor man kan overnatte!! ;-)

[LINK VIRKER IKKE]
Hej Carl

Tusind tak for hjælpen! Söderåsen lyder som det helt rigtige.

Svar på indlægget