Vandring for første gang

Denne side er blevet vist 2939 gange

Min kæreste og jeg påtænker at vandre på Åsleden 4-5 dage i denne måned. Vi vil starte i Åstorp. Vi har aldrig vandret over længere distancer før, og har derfor ikke andet "grej" end telt og sovepose. Af samme grund undersøger vi mulighederne for overnatning og forplejning på ruten, dvs. vandrehjem, bed and breakfast eller lign., der ikke forudsætter megen opbakning. Vi er dog i tvivl om, hvor gode disse muligheder er. Er der nogen der har erfaring med overnatning og køb af mad og drikke i forbindelse med vandring på Åsleden?
Derudover er jeg interesseret i at høre erfaringer med transport tilbage til København, evt. også, hvis ruten ikke gås til ende.

Svar på indlægget

Hej Tobias.
Jeg vil anbefale at I starter turen i Röstånga i den østlige del af Söderåsen så kommer I hurtigt ind i nationalparken hvor naturen er smukkest. I kan komme til Röstånga med tog og bus enten via Helsingborg som er billigst eller Øresundsbron. Tjek Skånetrafiken. Jeg gik ruten i maj med en kammerat og vi startede i Röstånga.
Første nat sov vi i en af hytterne i nationalparken 6-7 km fra Röstånga. Derefter i shelter eller telt. Efter 4 dage i langsomt tempo gik vi ud af Söderåsen lidt syd for Klippan og blaffede let ind til Klippan hvor der er tog til Helsingborg. Hvis I derimod starter i Åstorp er der næsten 35-40 km før I er inde midt i nationalparken. Hele turen fra Åstorp til Röstånga er 45 km. Der er kun et vandrehjem på ruten nemlig Klåveröds vandrehjem ca. 17 km fra Röstånga så I slipper nok ikke for at ta telt med.
Her er link til beskrivelsen her på sitet http://www.sydsverige.dk/?pageID=356
God tur.
Tak for svar!

Svar på indlægget