Vandring under elgjagten

Denne side er blevet vist 3134 gange

Hej. Nogen der ved om det er uforsvarligt at gå på skåne leden på mandag hvor Elgjagten starter? Ville gå Genarp-Blentarp. Mvh Mads Kolding 😊

Svar på indlægget

Hej Mads

Der er altid en vis risiko, når man går tur i skoven / færdes i naturen under elgjagten, og mellem Genarp og Blentarp vil du komme gennem skov, hvor der kan være jagt. Jeg har selv vandret i Småland under elgjagten, hvor vi på en etape passerede 6-8 jagttårne med jægere, der sad klar med riflerne. Jægere i grupper har som regel godt styr på tingene, fordi de forinden har aftalt skudretning og er i radiokontakt med hinanden og derfor kan orientere hinanden, hvis vandrere og skovgæster går ind i området. De kender også til vandreruterne og ved, at de ikke skal skyde den vej. Der hvor det kan gå galt er, hvis man går uden for ruterne og skovvejene eller overnatter i telt i skoven og ikke er synlig.

En elg, der er ramt, kan godt løbe videre lidt tid inden den falder om, og ofte forsøger jægeren at ramme den igen. Det kan være farligt, hvis jægeren i sin iver - eller frustration over ikke at ha nedlagt elgen - skyder igen og igen efter den flygtende elg på al for lang afstand og uden at ha helt styr på skudretningen.

Det er en god idé at tage en fløjte med og lige gi et pust hvert 5. minut, hvis man er i et område med jagt. Og altid vinke til jægerne i tårnene, så man ved, at man er blevet set.

Se også "Elgjagt i Sverige": https://www.sydsverige.dk/?pageID=432
Mange tak for dit grundige brugbare og uddybende Svar Steen. Mvh Mads kolding

Svar på indlægget