Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Har du gode tips om Øland

Denne side er blevet vist 7894 gange

Hej. Vi er en familie der er ved at planlægge vores sommerferie på Øland. Vi efterlyser derfor forslag til gode campingpladser, gode strande, gode seværdigheder (gerne små og utraditionelle) på Øland. Alle forslag er velkommen!!!

Svar på indlægget

Hej Hanne.
Der er ca. 25 campingpladser på Øland. Selv foretrækker jeg de lidt mindre pladser uden for mange mennesker og faciliteter - naturen skal helst være i centrum. Wikegårds Semesterby er en forholdsvis lille familiedrevet camping, hvor jeg har boet et par somre. Den ligger på østkysten på den nordlige del af Øland. Eneste minus er stranden: Man skal meget langt ud, før vandet når en til navlen. Ellers skal du tage længere nordpå omkring Böda: Der er mange fine badestande og en del campingpladser.

Ved Djupvik på vestkysten (stadig nordøen) ligger en meget lille campingplads, Djupvik camping, som er en \"0-stjernet\" camping stort set uden faciliteter (vand fra vandpumpen, mult wc\er og stort set ikke andet). Den ligger lige ud til stranden (stenstrand), hvor man fx kan tænke bål om aftenen. For år tilbage en meget hyggelig campingplads, men sidst jeg var forbi en julidag var pladsen proppet med store campingvogne / fastliggere. Men prøv at give den en chance, hvis I kommer om foråret eller i sensommeren, hvor de fleste campingvogne sandsynligvis er væk..

\"Små\" seværdigheder: Følg den stenede og ujævne kystvej fra Djupvik enten nordpå eller sydpå forbi de mange gamle stenbrud. Medbring campingbord, stole, primus, mad og find så en lille plet og lav aftensmad og nyd solnedgangen over havet. Husk gode vandresko / støvler, hvis I vil ud og gå i området - kan anbefales!

Og så anbefaler jeg, at I medbringer cykler: Der er masser af små snoede veje, især på østkysten...
Vh Steen
Hej. Vi var på Øland for et par år siden, så vi kan godt give et par tips videre.
Vi kørte nordpå for at slå os ned nord for Borgholm. Vi endte på Klinta camping. Der er en fin børnevenlig badestrand, men selve pladsen er meget ordinær og ikke udpræget hyggelig - hovedvejen ligger lige op af alle campingpladserne i det område. Næste gang vi skal til Øland vil vi slå os ned centralt på øen, eks. lige syd for broen, eller på Eriksøre, der så fin ud da vi slog et smut omkring. Se http://www.camping-oland.com/. Øland er nemlig så uendelig aflang, når man kører rundt i bil en varm sommerdag i halen på rigtig, rigtig mange andre feriegæster på smalle landeveje... Det tager lang tid at komme fra den ene ende til den anden, og vil man se hele Øland er det absolut værd at overveje at bo centralt på øen!

Vi så ALLE arkæologiske fortidsminder på øen, da vi har en stor interesse heri.

Uforglemmelige oplevelser:
\"Farmor\" is (det hedder den!) i Borgholm. Der er kun ét rigtigt ishus, så gå efter det. Det ligger nær havnen og der er altid mennesker. De laver hjemmelavet is så englene synger. har aldrig smagt bedre, selvom vi har smagt meget af den slags! Farmor-isen er med rabarber. UHM! Den kører vi gerne til Borgholm efter igen!

Ismantorps borg - jernalderborg der stadig står med hustomter i flere meters højde, som den blev efterladt i forhistorisk tid. Den ligger langt ude på landet, i en skov, så man skal gå det sidste stykke fra parkeringspladsen ad en lille sti. Virker helt uberørt - der findes intet tilsvarende nord for pompeii....

og Neptuni åkrar
med fossiler - MANGE - et hit hos vores børn!

Se [LINK VIRKER IKKE]
Bådturen fra byxelkrok ud til den blå jomfru kan absolut anbefales!
Öland er generelt alletiders feriemål, dog vil jeg tage forbehold for selve midsommerhelgen, da er der næsten proppet med ungdommelige turister som indtager hele øen og sætter dagsordenen.
Men det er kun i selve weekenden omkring midsommer.
Det er en dejlg ø med masser af seværdigheder, både af kulturel, historisk og frem for alt af naturmæssig art.
BO I STUGOR MED SJÄLVHUSHÅLL FRÅN 150 KR PER PERSON OCH DYGN ELLER RUM I HERRGÅRD ENDAST 200 METER FRÅN HAVET
0485-24134

Svar på indlægget