Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Oversigtslitteratur om Øland

Denne side er blevet vist 2165 gange

Jeg er på jagt efter ovennævnte, dvs. litteratur om Ølands geografi, topografi og historie etc. Min eftersøgning har hidtil været forgæves, -men noget må der vel findes ?

Svar på indlægget

Jeg kan anbefale bogen ”Natur og Kultur på Öland”, et omfattende værk på 463 sider, der – på svensk - beskriver over 100 særlige kulturområder på Öland (borge, gamle bopladser og handelspladser, radbebyggelser, mv.) foruden særligt bevaringsværdige naturområder. Bogen har afsnit om Ölands geologi, klima og historie fra stenalderen til historisk tid. Der følger et stort kort med bagerst i bogen, hvor alle de omtalte kulturmiljøer og naturområder er markeret.

Bogen er udgivet af Länsstyrelsen i Kalmar Län (2001), redaktør Marcus Forslund, og den indeholder masser af gode fotos. Jeg har købt mit eksemplar på Öland (pris 375 SEK), men du kan også låne bogen på biblioteket. Hvis dit eget bibliotek ikke ligger inde med bogen, kan du bestille den på www.bibliotek.dk, så bliver den leveret til dit eget bibliotek, hvor du kan hente den.

Læs mere om bogen [LINK VIRKER IKKE]

God fornøjelse.
Har du læst den sidste bog af Jussi Adler-Olsen? De grænseløse? Den foregår dels på Bornholm dels på Ôland. Og der er meget omtale om de historiske levn på Ôland. Du kan Google dig til en del af det. Jussi laver altid grundige ressourcer før sine bøger. I min Vennekreds skal vi sikkert på ferie i september 2015 på Ôland. Vi er ca. 12 venner, som lejer et sommerhus og scanner området tyndt. Men jeg forstår ikke, at du ikke kan finde noget om øen. Der er da masser at læse på deres hjemmeside. Jussi er et alternativt spændende indslag. Venlig hilsen Lone

Svar på indlægget