Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Hvor køber man fælder til krebs?

Denne side er blevet vist 6061 gange

Hej
Jeg har søgt i dk men ikke kunne finde fælder til krebs - er de til at købe i almindelige svenske fiskebutikker??

mvh
Jens

Svar på indlægget

Kräftburar kan inköpas på de store matvaruhusen, ICA och COOP KONSUM bl.a, samt där man köper fiskeutrustning, sportaffärer.
Det råder fiskeförbud under augusti i många sjöar men hör med den lokala turistbyrån vad som gäller både för fiske samt kräftfiske.
Hej
Tak for svaret - jeg fik købt fælder i biltema og kørte op til ljungbyhed og købte fiskekort og satte fælder i en lille sø. Men så kom der en mand fra skov styrelsen og sagde at man ikke måtte fange krebs før den 15 august og at man ikke måtte fange nogen i offentlige søer. Nu undrede det mig jo lidt at jeg ikke måtte fange krebs da jeg havde løst fiskekort, men det undrede mig mest at man ikke måtte fange krebs i nogen af de offentlige søer - kan det passe? Jeg er altså også lidt forvirret da jeg efterhånden har fået mange forskellige historier alt efter hvem jeg har været i kontakt med. De lokale turistbureauer kan som regel ikke fortælle mig hvilke regler der gælder...Jeg vil jo bare fange nogle krebs med mine små sønner, men jeg vil selvfølgelig også gerne overholde reglerne - men det er efterhånden svært at finde ud af hvad der er de \"rigtige\" regler.
mvh

Jens Bald
I Småland är det oftast fiskeförbud både för vanligt fiske och kräftor under kräftperioden som börjar den 5/8. Däremot är det många som anordnar paket med kräftfiske då kräftfisket börjar - men man kan alltså ej lösa fiskekort under denna period och själv åka ut. De flesta turistbyråer och länsstyrelsen bör kunna lämna besked om sina sjöar - kontakta dom i första hand.
Hej Lars
Som turistbureauet i Småland skriver, er der oftest forbud mod af fange krebs i krebsesæsonen fra 5/8, med mindre man altså har en aftale med ejeren af søen (som jeg læser det). I Småland kan man åbenbart ikke selv købe fiskekort og selv tage ud i en offentlig sø og fange krebs.. Nu har du jo været i Ljungbyhed i Skåne. Jeg har derfor opfordret det lokale turistbureau i Klippan kommune om at skrive om deres regler på området.

På vores side om krebsefiskeri http://www.sydsverige.dk/?pageID=780 skriver vi, at det før var forbudt at fange krebs \"før 7. august og efter 1. november. I dag er forbuddet ophævet, dog er der i enkelte søer stadig regler for, hvornår fiskesæsonen efter krebs bliver indledt, bl.a. i Vättern.\"
Jeg kan godt se, at det bør præciseres, hvis det snarere er reglen end undtagelsen, at krebsefiskeri kun er tilladt efter ca. 7. august - og kun hvis man selv ejer søen, eller kender en der gør eller køber en "krebsepakke" med tilladelse til at fiske i en privat sø..
Vh Steen
hej
Tak for svarene - jeg må vist finde en privat sø jeg kan fange nogle krebs i og så ellers nøjes med den friske luft. Sjovt at det fortsat ikke er tilladt med krebsefiskeri, jeg har ikke fanget en fisk i de tre år vi har prøvet i selv samme sø, ej heller set nogen der fangede noget. Men vi har hvert år været ved at blive rendt over ende af krebsene i søen! Så vi fangede 50 på under tre timer i dagslys - og det var efter at havde taget hunner og de små fra.

Men ellers tak for den gode hjemmeside der er masser af gode links til aktiviteter og praktiske oplysninger.

mvh
Jens Bald
hej har søgt efter krebse fælder længe men har ikke fundet nogen . nogen der ved hvad jeg skal søge efter

Svar på indlægget