Nybegynder i Mörrum og Åsnen

Denne side er blevet vist 27064 gange

Hej.
Planlægger forårstur m. fiskeri i både Åsnen & Mörrum.
Vi er ikke super prof. ( primært spinnefiskere ) Følelsen af at være "alene i vildmarken " vægtes lige så højt som fiskeriet.
Gode forslag modtages gerne.... Hilsen Dorthe & Torben

Svar på indlægget

Hej
Åsnen er en fin fiskesø, og der er masser af "vildmark" fordi der er så mange øer, små vige osv. hvor man kan fiske og sejle uforstyrret. Vi har skrevet lidt om søen her: http://www.sydsverige.dk/?pageID=857
Der er også en del naturskønne rastepladser for bl.a. kanosejlere med bålplads, toilet (primitive og ikke altid lige appetitlige) mm. De lokale campingpladser har som regel kort, der viser pladserne.

Mörrum er helt anderledes, det er en å der er kendt for sine laks, så det er en helt anden boldgade. Det er mest erfarne sportsfiskere, der tager derover, og på den nedre del af strækningen med det bedste laksevand, er der ikke så meget "vildmark" over det.. Så jeg vil anbefale Åsnen til at starte med.
Tak for indlægget !
Det lyder godt m. Åsnen. M.h.t Mörrum så leder vi stadig. Kender nogen Hallandsboda m. campinghytter og i nærheden af Mörrum. Hilsen dorthe
Hej Dorthe og Torben

Har boet 20 km fra mörrum og fisket der mange gange over 50 fiske dage, i er velkommen til alle spørgsmål

startede selv som spin fisker og fik et par stykker den største på 5 kg, gik over til flue og har fået bla. majlaks 14 kg og hybrid ca 9 kg havørred ca 7-8 kg de fleste genudsat undtaget laks på 14 kg.

man tager til mørrum for at opleve åen og enten falder man for dens charme eller hader den for dens manglende fisk at få til at bide... man oplever ofte meget ofte at se laks over 10 kg gå fri af vandet og det kan være spænende at se på specielt i pool 4 hvor de ofte viser sig, i det rolige vand og de 2 sving... men der er mange fine pools dog vil jeg anbefale spinn flue eller spinner i pool 2-3 14 & 16 nedstrøms eller 17 18 og der er flere opstrøms kungsfussen. der er rigtige mange råd så skriv gerne på mail til mig og vi kan tales ved over tlf. da der er rigtig mange gode råd der kan sparre jer for meget forkert fiskerri

mvh. Lasse Frets
Hej Lasse

Jeg har læst dit svar til Dorthe og Torben. Vi er tre gutter, der står i en lignende situation. Vi fisker på hobby niveau, men har aldrig fanget laks. Men i år i slutningen af maj har vi bestilt hytte her i 4 dage : http://www.hallandsboda.se/ . Vi fisker ikke med fluestang. Jeg vil høre dig om du kender til hallandsboda og evt har nogle råd og tips : f.eks. hvilket grej vi skal bruge.

Mvh

Rasmus
Jeg prøver lige igen, første gang gik det helr tabt :-(

Hej Rasmus
Jeg ved ikke hvor hallandsboda er men kan se det liggger i svängstad ca 10-12 km nord for mørrum
(jeg ville leje privat det koster kun ca 150 skr. pr p pr overnat)

I maj måned er det stor laksen der kommer og er sjællent under 10 kg.. det er voldtsom stærke fisk, så hav en line på 10-15 kg styrke på, og ordentlige knuder..

jeg ville fiske i pool 2,3,14,16 nedstrøms som i må den halve dag og her skal i bruge flest kræfter opstrøms pool 1 skal i selv finde den pool i tror på men ikke bruge for mege tid på at gå, husk rotations princippet som er gælende i mørrum.

brug spinner str ca 4 eller små blink 10-12 gram
men spin flue er det bedste efter synkkork eller slaskebly.

hvis jeg var jer ville jeg købe vidio
"mørrum kronofiske" 2-300 kr der viser jer de 4 slags fiske.
den første dag ville jeg komme tideligt eller bruge en dag uden kort for at se de dejlige ting
parker ved pool 1 og gå ned til pool 4 sæt jer på skrænten og se laks komme op fra jernbanebroen i kan se bælgen når de kommer.

Køb de rigtige fluer hjemme fra beis og uldsok bla.da de koster ca 75 svk. i fiskashoppen.

skriv gerne hvis du vil vide mere eller se billeder
også hvis du kører over fyn.
vi se der oppe i maj, er der fra fredag 24 till 30 maj
Lassefrets@hotmail.com


[LINK VIRKER IKKE]
Hej Lasse
Mange tak for svar! Det er pænt af dig - ja, det kan være vi ses :-)
Vh
Rasmus

Svar på indlægget