Bo i Sverige hele året..

Denne side er blevet vist 8744 gange

Vi er et ægtepar der går på pension om et par år og overvejer at flytte til Sverige. Vi har hørt at man som dansker gerne må bo i sit fritidshus hele året, men spørgsmålet er, om der gælder regler man skal være opmærksomm på. Vi kunne godt tænke os at finde enten et helårshus eller en ødegård i god stand i området omkring Kalmar og Øland. Vi er i den \"imdledende fase\" og har mest brug for nogle ideer til, hvor vi kan læse mere om de mange praktiske ting i forbindelse med at bo permanent i Sverige.

Svar på indlægget

Kære Torben,

Det er ganske rigtigt at man i Sverige frit må bruge et fritidshus til helårshus og vice versa. Jeg har dog hørt fra flere danskere der har gjort netop det i beskriver og kan anbefale at I ikke køber et alt for øde beliggende hus. Efter et eller et par år kan den totale stilhed også blive for meget, det er jo noget andet når man kun har det som fritidshus.

På øland er der dog ganske mange mennesker, så I finder nok ikke et totalt øde sted der alligevel. Tænk også på at sælge Jeres hus i Danmark først, inden I flytter Jeres adresse til Sverige. Hvis I sælger efterfølgende, vil I komme til at betale skat af fortjenesten med 22% til den svenske stat.

Læs gerne vores hjemmeside [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET], under \"tips og gode råd\" for en masse information om Sverige og svenske forhold.

Svar på indlægget