Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

ejendomsmægler - sælger eller købers part

Denne side er blevet vist 7097 gange

nogen der ved hvordan man som mægler fungere i sverige. Er de fuldt ud sælgers part. Synes at have læst de er begge parters mægler, men nu har vi efterhånden været i kontakt med 3-4 forskellige mælger og jeg synes ikke de virker ivrige efter at få en handel i hus. Er det i sverige \"almindeligt\" at man betaler prisen huset er annonceret til. Vi er endnu ikke nået dertil, men vi har nu endelig fundet et hus vi har kig på og er ret interesseret i - vi mener dog prisen er alt for høj i forhold til hvad der ellers er på markedet. Dette er gammelt, med udendørsdas, skal gennemrenoveres men beliggendheden er for vores vedkommende perfekt. Andre huse er i vores øjne FOR moderne, men dog er prisen så rimlig

Svar på indlægget

Mægleren er upartisk og skal varetage både sælgers og købers interesser,
http://www.sydsverige.dk/?pageID=665.
Mht. om det er almindelig, at man betaler det huset er annonceret til, var der især for år tilbage tradition for, at interesserede købere mødte op og bød på huset - dvs. huset blev solgt til højstbydende. Det er jo noget anderledes end det vi kender fra Danmark. På den måde kunne man risikere at betale en del mere end udgangsprisen.
Vedr. budsprisen. Vi har lige købt lille hus i Sverige. Vi bød 45.000SEK under prisen, og fik det sørme! :-)

Du kan altid spørge mægleren om der ligger nogle bud, og får så også svar på, om sælger evt har stillet modbud. Sælger er ikke forpligtet til at sælge til højstbydende, men det ville da være dumt andet.
Mægler har været meget grundig i vores tilfælde, gjort sig stor umage med at vi forstod alle aspekter af handlen mm

Jeg kan kraftigt anbefale at du melder dig ind i danske-torpere.dk. Det er en forening for (kommende) svenske husejere og der er en stor vidensbank mht det at handle hus i Sverige, men også tiden før og efter - og alle mulige praktiske gode råd mm. Der er endvidere gode rabatter på bro, færge, forsikringer mm at hente.

Held og lykke med huskøbet.
tak for jeres svar - må jeg sprørge dig Annette om i fik jeres hus finansieret via en svensk bank. det har vi planer om da renten jo er så lav som den er, men hvis i har valgt svensk bank, hvordan foregår det så, det hus vi har kig på skal grunden først afstykkes. Dette tager rent juridisk 3-4 måneder og først da skal og kan lånet optages. Ved underskrift på købsaftale skal udbetaltingen på de 10 procent dog falde, men hvor \"nemt\" er det at låne penge i sverige, Vi har begge gode intægter så det er ikke fordi vi er nervøse af den grund, men mere hele forløbet; tager man selv kontakt til en bank eller er det mægler osv osv

Og tillykke med jeres hus, dejligt at spare 45.000 sek:-)
Hej Rikke,

Jeg vil blot kommentere om at låne i en svensk bank og udstykningen. Vedr. udstykning må du nok regne med 6-8 måneder snarere end 3-4. Jeg ved at landmåleren ofte siger noget i den stil, men i min praktiske erfaring har det endnu aldrig holdt stik.

At låne i en svensk bank kan ofte lade sig gøre, men det skal være i den mest lokale afdeling, da svenske banker holder hårdt i deres områder og går ikke udenfor. Det kan være en fordel at gå via en dansk afdeling af den bank I vil vælge, da det ofte underletter processen, hvor den danske afdeling sender sagen videre til den meste lokale svenske (og hjælper med kreditprøvning mv). Tænk også på kursrisikoen når I låner i en udenlandsk valuta. Den svenske krone er styrket meget den sidste tid, og alt tyder på at den udvikling vil fortsætte = større gæld regnet i DKK. Du kan forhøre dig om muligheden at låne i EUR istedet for SEK, for at minimere kursrisikoen. Der er også udsigter til løbende rentestigninger i Sverige, med start nu til sommer, så tiden med den meget lave svenske rente er ved at være forbi og I må nok lægge omkring 1% oveni til når Jeres udstykning er færdig.

Held og lykke med projektet!
Kære Rikke
Hvad jeg har set, så skal du betale en del for den rette belligenhed, mens du ikke skal betale særlig meget for indvendig modernisering af huset. Da du ikke er den eneste der er på udkig efter et svensk hus du selv kan gå og sætte i stand.

Jeg er selv ved at købe hus og har kigget på mange huse og har derfor talt med mange ejendomsmæglere. Nogen virkede måske mere som sælgers mand end andre, men jeg har også oplevet en der sagde at det hus skal I ikke bruge tid på det ligger simpelthen for tæt på hovedvejen til jer, og sælger vil ikke gå ned i pris, så det var da ikke sælgers mægler.
Jeg har også talt med en anden mægler hvor vi bød 200.000 under den udbudte pris fordi taget var ved at falde ned og ydervæggene rådne mange steder. Mægler virkede forstående for vores bud, men vidste at sælger ville afslå, og sagde derfor nej.

I øjeblikket er jeg ved at se på financiering af huset i Swedbanks danske afdeling på Kalvebod Brygge, her ser det ud til at man kan låne på svenske vilkår til den lave rente men i danske kroner. Du skal dog flytte bank og du skal selv kunne lægge 10% + financieringegn af huskøbet kontant.
Men se nærmere swedbank.dk

Vi har financieret vores hus i sverige via Nordeas svenske afdeling.
Det har været meget let, da vores danske og svenske afdelinger arbejder sammen og det koster ikke ekstra.
Du skal selvfølgelig have det der kaldes handpenning, som er udbetalingen, selv.
Vi lagde et bud der lå 150.000 under og fik huset, så det er absolut ikke umuligt at få prisen ned, men som en anden har skrevet så handler det om hvor eftertragtet huset er og hvor vigtigt det er for sælger at få solgt.
Vi var heldige at huset havde været næsten solgt en gang, men køber og sælger blev uenige, så handlen blev trukket tilbage.
Prisen var røget voldsomt op, men sælger havde brug for et salg her og nu og satte en mindstepris, som vi bød under. Vi fik det, men var også lidt spændte på at se hvor mange fejl og mangler huset havde, for det kan du ikke gå tilbage og hente hjem fra sælger, hvis du køber huset som beset og det er normalt her i sverige.
Huset havde ikke skjulte fejl, så der var kun det vi havde set.
Der var en erklæring med om hvordan ejeren bedømte husets tilstand.
Hvis det havde været løgn hvad han havde skrevet, kunne vi har gået til kommunen og fået en sag ud af det, men det er et langt og vanskeligt forløb.
Glæd dig til dit hus i sverige og bliv medlem af torparen, som en anden har skrevet.
Hej Rikke

Til din orientering - vi fandt vores svenske oedegård i Småland

Vi har kikket på flere ejd og var lidt skuffet over den service vi fik på fremvisningerne. Der opstod budgivning på 2 ejd som vi var interesseret i og en anden var i for dårlig stand og 2 lå ikke specielt godt. Vi fandt vores oedegård i Småland gennem [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET] som havde mange interessante jagt- og natur ejd til forskellige priser. Her blev der ingen budgivning og vi oplevet at de virkelig gav os svar på alt vi ville vide om ejd.
og en god service så vi kunne föle os trygge. Vi fik ejd for 50.000.- SEK under udbudsprisen og vi er nu de lykkelige ejere. Kom igang med at finde din svenske fritidsbolig- ofte er det en ekstra god investering om der findes en större grund til ejd/ fritidshuset også hvis du engang i fremtiden vil ha det solgt. Lykke til i Sverige

Svar på indlægget