Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

faldgruber

Denne side er blevet vist 4612 gange

Hvis man handler ødegård privat, er der så nogle faldgruber, man skal være opmærksom på?

Svar på indlægget

Hej Kim,

At købe privat er i teorien ikke anderledes end at købe via mægler, forskellen er at du ikke har nogen til at hjælpe markedsføring, prisforhandling, papirarbejdet eller rådgive om hvilke rettigheder og pligter køber og sælger har. Mange er fint i stand til at håndtere disse ting på egen hånd, men hvis du føler dig usikker på et eller flere af momenterne, kan det være klogt at søge professionel hjælp.

Vi kan tilbyde at ordne papirarbejdet inkl. tinglysning og rådgivningsdelen af en privat handel for SEK 10.000 inkl. moms. Se "Hvis du har en køber" på [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]. Det er samme service som for dem der køber en ejendom via os, bortset fra markedsføring og prisforhandling, som I jo selv har klaret. Hvis I ikke er sikre på hvad prisen skal være, kan vi også tilbyde en vurdering på stedet.

Der er en hel del at tænke på i en ejendomshandel og at som køber sørge for at undersøge ejendommen GRUNDIGT er afgørende, uanset hvor eller hvordan du køber en ejendom. De svageste punkter er normalt vand, afløb, ventilation, elinstallationer, skorsten og ildsteder. Det vil også være klogt at kontakte kommunen for at få bekræftet om et afløb er godkendt (det ved sælgeren ikke altid) og høre om der findes vindkraftsplaner i nærheden (der er planer i stort set alle kommuner i Sydsverige). Du kan starte med at besøge kommunens hjemmeside (kommunens navn .se) og søge på "vindkraft" i søgefeltet, så finder du normalt en oversigtsplan for vindkraft med de områder kommunen mener er passende for vindkraftsetablering.

Læs gerne vores side "Om at købe et hus" på [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET], hvor vi bl.a. går et typisk sagsforløb igennem med udførlig information om hvad du bør tænke på.

Ved private handler er det ikke sikkert at sælger ved alt om ejendommen, f.eks. hvilke pantebreve, servitutter der findes registreret på ejendommen eller nøjagtig hvor stor grunden er eller hvor grundgrænserne går. I tingbogen (sv. "fastighetsregistret") står næsten alt der er registreret om ejendommen, men derudover kan der findes landmålerservitutter registreret separat og for at finde dem må man checke udstykningsakten. Begge kan skaffes fra Lantmäteriet i Sverige (www.lantmateriet.se) mod et mindre gebyr. Der kan også findes mundtlige eller skriftlige aftaler, der ikke er tinglyst og dem kan man ikke finde på anden måde end at spørge.

Herudover er det vigtigt at papirarbejdet bliver lavet ordenligt og at købet bliver tinglyst i Sverige. Formkravene er meget lave og det er ikke svære at opfylde for at en handel skal blive gyldig. Det er derimod svært at lave en god heldækkende købsaftale, der ikke kan mistolkes og tager højde for alle eventualiteter. Tinglysningen (ansökan om lagfart) har også sine formkrav og her kan der blive problemer hvis der ikke er orden i sælgers ejerforhold eller ved dødsfald/skilmisse.

Det var de vigtigste ting at tænke på, men søg på nettet, her på sydsverige.dk og på vores hjemmeside og læs så meget du kan, for at være så vel forberedt og informeret som muligt. En ejendomshandel i udlandet er et stort skridt og det er vigtigt at du gør det med åbne øjne og ikke går ud fra at det er som i Danmark - det er det ikke!

De venligste hilsener,

Jens Christian Nielsen

Svar på indlægget