forældede afløb i svensk sommerhus

Denne side er blevet vist 11762 gange

Hej med jer

håber på lidt hjælp.

En kammerat og jeg har kig på et svensk sommerhus.

I salgsopstillingen står der noget om afløbene i huset som bekymre os.

Der står at der i dag er afløb som stenkista. Hvad betyder dette ?

Der står også at dette ikke er godkendt som afløb idag.

Betyder det at vi skal lave afløbende om med det samme hvis vi ender med at købe stedet. Eller betyder det bare at det skal laves om en gang med tiden når man alligevel laver nyt afløb ?

Håber i kan svarer.

På forhånd tak.


Svar på indlægget

Hej michael
Stenkista betyder sivebrønd er hvist ikke lovligt mere du kan kontakte komunen de plejer at være meget flinke i kan også lade som ingenting og lade komunen komme til jer da det åbenbart er anmeldt men uanset hvad i vælger så er afløbet forhåbentligt langt fra en evt. brønd få evt sælger til at bekoste en vandprøve mvh peter
Hej Michael,

Jeg er enig i Peters svar, dvs. "stenkista" betyder en simpel sivebrønd, normalt et betonrør med sten og/eller grus i bunden hvor vandet siver ned i jorden. Den type afløb har været meget brugt ude på landet, når der ikke har været indlagt WC eller bad, men kun køkkenvand. Idag kræver de fleste kommuner at der er mindst tokammerbrønd (før køkken og badevand) og trekammerbrønd med infiltrationsanlæg, hvis der er WC.

Spørg sælger/mægler om der findes et forelæggene fra kommunen om at afløbet skal laves om, eller om det blot er konstateret at det ikke lever op til dagens standard. Mange kommuner laver inventeringer af afløbene i kommunen, for dem der ikke er i orden sender kommunen et forlæggende til ejendomsejeren om at det skal laves om og så har man normalt ca. 3 år til at få det gjort (tidsfristen varierer fra kommune til kommune). Hvis der ikke er noget forelæggende endnu, kan du i princippet fortsætte med at bruge afløbet så længe det virker og du ikke har WC koblet til.

Du bør dog regne med at der skal laves et nyt afløb i løbet af nogle år og lad det være en del af prisforhandlingen med sælger (men da det fremgår af beskrivelsen, han har sikkert også taget højde for det i prisen). En ny trekammerbrønd koster ca. SEK 35-45.000 inkl. gravearbejde og den skal godkendes af kommunen, så tal med dem inden du går igang.

De venligste hilsener,

Jens Christian Nielsen
3-kammerbrønd kan godt blive en kostbart.
Afstand til egen brønd og nabo brønd skal overholdes.
Kommunen forlanger prøvegravning hvor infiltration skal placeres, hvis grundvand ligger højt, påbyder kommunen at infiltration skal placeres over teræn og i vores tilfælde 70 m inde i skoven på nabogrunden.
Da der er 70 m mellem 3-kammer og infiltration, måtte der etableres en pumpebrønd mellem 3-kammer og infiltration.
Pris: 70.000 sv. kr.

M.v.h.

Ole
Ja!
det SKAL bringes i orden i form af 3 kammertank
100.000,00 - 120.000,00
alt afhængig af om er skal sprænges.
Der findes andre alternativ mult toilet
eller forbrændings toilet
Hilsen Glenn som lige netop står i det
JEg ved ikke helt om der er gang i denne tråd - men nu prøver jeg - jeg har et hus med en trekammerbrønd som skal have "vurderet" infiltreringen - er der nogen som kender en god "entreprenør" (gravtaenst) i nærheden af karlskrona - og et bud på hvad det koster at få bragt i orden ??
Efter krav fra kommunen fik vi installeret en 3-kammer tank med udsivning i 2012. Vi havde godt nok 10 års frist. Det kostede SEK 60.000. Entreprenøren der udførte arbejdet var sjovt nok også ham, der skulle godkende installationen. Denne regel gælder åbenbart alle huse i Sverige, store som små.
Hej Erik Bennike.
Vil du dele din info vedr. den entreprenør du fik ud, som også godkendte installationen? Og kostede det jer noget at få ham ud at kigge på stedet, før i gik igang med projektet? Jeg står nemlig, muligvis og skal have lavet en infiltration i en eksisterende trekammerbrønd i Tingsryd kommune. Håber at høre fra dig!
Hej Charlotte.
Arbejdet blev udført af:
Mats Johansson
Smedjehult
+46 477 42009
Mobil: +46 7061 52009

Det kostede ikke noget at få ham ud og bese forholdene, men måske det var fordi vi gav ham opgaven. prisen inkluderede også tilførsel af 20 kubikmeter grus.
Pøj pøj
Tusind tak for info, Erik! Det er meget brugbart.

Svar på indlægget