Sikkerhed for betaling til ejendomsmægleren

Denne side er blevet vist 4219 gange

Vi har lige skrevet under på købekontrakt og overført handpenning (udbetaling) til ejendomsmæglernes klientkonto. Tilbage mangler vi at overført den sidste del af betalingen, som skal være på klientkontoen på overtagelsesdagen. Er det normalt, at man "bare" overfører et så stort pengebeløb på en klientkonto hos ejendomsmægleren? - Her tænker jeg på sikkerhed for pengene inden vi overtager ejendommen juridisk.

Er der lovgivning på området, eller er det bedre at stille med en bankgaranti?

Svar på indlægget

I sverige skal du selv sørge for at skødet bliver tinglyst, er skødet ikke tinglyst kan du på problemer med at gøre hævd på din egendom. Spørg mægleren om de kan sørge for at skødet sendes til tinglysning, det gjorde han i vores tilfælde, det kostede 5-600 kr og vi fik en kvittering for at det var indleveret til tinglysning og altså sikkerhed for at skødet var sedt til tinglysning. et godt råd: Meld dig ind i Danske Torpare foreningen (søg i google), de har jurister som kan rådgive dig og der er et udemærkede forum på hjemmesiden. det koster ca 300 årligt men de er godt tjent ind på alle de aftaler de laver med de erhvervsdrivende i sverige, Held Og lykke med huset og alle de dejlige oplevelser man kan få herovre Mhh. Fam. Thaning
Hej Niels,

Inden du overfører et sådan stort beløb, må du sikre dig at der er lavet en deponeringsaftale (sv. "depositionsavtal") mellem køber, sælger og mægler. I den aftale skal der stå hvordan pengene skal forvalte og under hvilke forudsætninger de skal udbetales. En svensk mægler er forsikret for mindst SEK 2.000.000 for hver enkelt sag, hvilket bør være nok i de allerfleste tilfælde.

En bankgaranti kan ikke bruges til noget i denne situation. Sælgeren vil have en bekræftelse på at pengene er betalt eller deponeret, inden denne skriver under på "köpebrevet" (nærmest skødet). Er pengene ikke overført, skriver sælger ikke under og så kan man ikke sende sagen til tinglysning. Tinglysningen findes sted efter overtagelsen i Sverige. Som Tom skriver hjælper de allerfleste mæglere med det praktiske i den forbindelse og hvis du låner til købet i en bank, er det som hovedregel banken der sørger for tinglysningen af skødet (samtidig med at de tinglyser sit pant).

Svar på indlægget