pris på jord

Denne side er blevet vist 4068 gange

Hej,
vi vil gerne sælge jord fra, ca 2 hektar der består af dels lidt skov, betesmark og ret våd jord da der er en bæk gennem området også. Hvad tror I at man kan tillade sig at sætte prisen til? Nabolandmanden er interesseret i at købe og vi er lidt på "herrens mark" MVH og tak

Svar på indlægget

Hej Gosvig,

Et par hektar "blandet jord" er meget svær at vurdere, så jeg kan godt forstå I synes det er svært. I princippet er jorden det værd naboen vil betale, da han jo er den eneste realistiske køber. I kan jo bruge den svenske ejendomsværdi som vejledning.

Der er dog også spørgsmålet om hvem der skal betale for udstykningen (ca. SEK 20.000), så det må I huske at tage højde for. Udstykningen tager ca. 6-8 måneder, som beskrevet i en anden tråd "hvor stor skal grunden være" her i forumet.

Som alternativ til et køb, kan I også lave en leje (arrende) aftale med nabobonden. På den måde kan han bruge jorden som har vil og betale en fair leje til Jer. I beholder dog ejerskabet af jorden og der skal ikke betales noget til udstykning. Dette har jeg også skrevet om i ovennævnte tråd.

Svar på indlægget