Skov i Sverige købes

Denne side er blevet vist 7956 gange

Kære

Jeg er interesseret i at købe 3-5 HA skov i Sydsverige (Fra Halmstad og ned). Der skal være vand (sø eller rindende vand) ved skoven.

Formålet er at fælde nogle træer som skal saves op og tørres og derefter bygge en lille hytte af dette (uden vand og strøm og afløb)

Jeg har følgende spørgsmål som jeg håber at få hjælp til

• Hvordan kommer jeg i gang med dette?
• Hvor henvender jeg mig?
• Hvad er prisen, sådan ca?
• Er der nogle regler jeg skal forholde mig til?

Mange tak

Svar på indlægget

[LINK VIRKER IKKE]
Kære Thomas,

Når du vil købe en skovejendom må du først være klar over, at det regnes som erhverv, uanset hvordan du vælger at benytte den. Der er mange regler at forholdes sig til og jeg har beskrevet en hel del af dem på min side "Skovejendomme", som du kan læse her: [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]. Du skal naturligvis også have byggetilladelse til dit projekt fra den lokale kommune hvor du vil købe ejendom.

Det dog ikke så let at finde en "lille" (set med svenske øjne) skovejendom som 3-5 hektar, da de fleste er enten meget større, eller udstykkede grunde. Prisen er uhyre variabel og afhænger både af herlighedsværdien (hvis der er sø eller å), men også i høj grad af hvor meget skov og af hvilken type, der findes på den. For fældemoden gran og fyrskov er prisen på rod ca. SEK 525-550 pr. fast m3. Der kan fint være 200-250 m3 pr. hektar og så løber prisen jo derudaf med ca. 100-150 000 pr. hektar. Selve jorden koster dog ikke så meget - så jord uden skov kan man købe fra ca. 20 000 kr, men hvis det er god agerjord kan det dog fint koste over det dobbelte. Ja, det kommer helt enkelt an på så meget og det er lidt af en videnskab, at sætte sig ind i.

Svar på indlægget