Ejerskifte sommerhus i Sverige

Denne side er blevet vist 2777 gange

Jeg har sommerhus i Sverige og er ejer efter min far hvor kan jeg henvende mig hvis jeg ønsker min datter som med ejer , vi har haft huset i over 50 år

Svar på indlægget

Hej Maria,

En sådan "papirsag" kan jeg fint hjælpe Jer med. Når det er en indtern handel kan jeg gøre det for halv pris, dvs. SEK 5 000 inkl. moms i salær og dertil kommer stempelskat på 1,5% af den aftalte pris + SEK 825 i fast gebyr for at tinglyse ejerskiftet.

Hvis I dybest set ikke ønsker at der skal betales for huset, kan det også gøres i form af en gave. Der er ingen arv- eller gaveafgifter i Sverige, men det er der jo i Danmark, så din datter kommer da til at betale gaveafgift, med mindre beløbet er under fribeløbet. Et alternativ kan være at handle pro forma til halvdelen af 85% af den svenske ejendomsværdi (taxeringsvärde), så det stadig regnes som en regulær handel iflg. danske regler, men tæller som gave efter de svenske. Det får dog den konsekvens, at der skal betales stempelskat af hele halvdelen af den svenske ejendomsværdi, men det kan jo stadig være betydligt mindre end den danske gaveafgift.

Du er velkommen til at ringe på 0046 430 910 09, eller sende en e-mail på info@oedegaarde.dk hvis du vil tale nærmere om det, så vi kan finde den bedste løsning mellem de danske og svenske regler.
Hej jeg har ikke brug for ejer skifte det blev ordnet i 2004 jeg står som ejer det jeg ville spørge om var ... hvordan får jeg min datter til at stå som med ejer mvh
Hej igen Maria,

Jo, men det er jo det samme der skal til for at din datter kan stå med som ejer - dvs. et salg/gave af en del af ejendommen.

Svar på indlægget