Sommer/vinterhus med sne(garanti)

Denne side er blevet vist 470 gange

Hejsa
Vi har i et par år overvejet at købe et hus i Sverige - bl.a. for at kunne stå på ski (langrend). Har I nogle erfaringer med hvor langt op/ind man skal for at have en god chance for, at der er sne i januar-marts?
Er området f.eks. omkring Skövde f.eks. snesikkert nok - eller hvad har I af erfaringer.

Svar på indlægget

Hej JS

SMHI - Sveriges Meteorologiske Institut - har undersøgt antal dage med snedække i de forskellige områder af Sverige. Med snedækket menes, at mindst halvdelen af jorden er dækket med sne i et område ved en målestation. Ikke overraskende er der om vinteren mindre snedække i Sydsverige (Götaland) end nordpå, desværre ser SMHI ikke på, hvor meget sne der så rent faktisk er ved de ca. 10 målestationer i Götaland, se kortet nederst her https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/klimatindikatorer/klimatindikator-antal-dagar-med-snotacke-1.91081
Men hvis du prøver at google "antal dagar med snötäcke" kombineret med navnet på en målestation på kortet, fx "Skara" dukker der noget op, fx den her rapport om snedybder i Sverige fra 1904/05 og frem til 2013/14: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:948146/FULLTEXT01.pdf

Det er lidt nørdet, men måske den vej du skal gå. En anden mulighed er selvfølgelig at kontakte turistbureauerne i de områder, I overvejer at købe hus i, og høre hvad deres erfaringer er med sne om vinteren. Men du nok ikke regne med, at folks hukommelse går særligt langt tilbage. Så hvis det er et absolut krav, at der er sne til langrend, er der nok bedst at grave sig lidt ned i de videnskabelige rapporter..
Tak for dit svar!

Det er lidt svært rigtigt at blive klog på, men det er nok en god ide at kontakte turistbureauerne og så håbe de siger sandheden... ;)

Svar på indlægget