Overdragelse af fritidshus til søskende

Denne side er blevet vist 1764 gange

Vi , 3 søskende , ejer tilsammen et fritidshus i Sverige og nu vil vi gerne overdrage det kvit og frit 100pct til den ene af os.(kvit og frit da der er en del store fremtidige udgifter ifm etablering af ny brugsvands brønd og pålæg fra kommunen om etablering af helt ny spildevandsbrønd :-( ) Hvordan gør vi det nemmest og billigst for os alle 3 ? Svensk vudering er vist omkring 350.000 Skr mvh Caspar

Svar på indlægget

Hej Caspar,

Det enkleste og billigste totalt set er at I handler til 85 % af den svenske ejendomsværdi. På den måde bliver det et s.k. "blandat fång", dvs. en gave med et vis betaling. Når der handles til 85% af ejendomsværdien regnes det som regulær handel efter danske regler - dvs ingen gaveafgift eller lignende, men efter svenske regler er det en gave, når der handles under ejendomsværdien og der finde en gaveintention - dvs. ingen svensk skat ved salg. Det vil dog koste stempelskat med 1,5% af hele ejendomsværdien + SEK 825 i fast gebyr og det vil typisk være modtageren/købere, der betaler dette. Den faktiske betaling kan være via gældsbrev, hvis I ønsker dette, og det kan være uden renter og afdrag, som I nu aftaler. Alternativt kan I bare overdrage det som en gave rent, men så vil modtageren skulle betale dansk gaveafgift, så det kan næppe svare sig.

Jeg kan hjælpe med at gennemføre en sådan transaktion, hvis I ønsker det, for SEK 10 000 inkl. moms i salær. I kan ring på 0046 430 910 09, eller skrive til info@oedegaarde.dk hvis I vil tale om det.

Svar på indlægget