Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Naturpladser hvor vi kan overnatte i campingvogn

Denne side er blevet vist 12110 gange

Min kone og jeg skal til Nordsverige i maj med campingvogn. På vej derop ville det være rart at kunne finde nogle rastepladser eller steder i naturen - fx ud til en sø - hvor vi kan køre ind med campingvognen og overnatte. Så vidt jeg ved åbner de fleste campingpladser først i juni, og i øvrigt er det hyggeligere og billigere at stille vognen ud til en sø end at køre ind på en rasteplads. Håber at nogen kan hjælpe med tips.

Svar på indlægget

Det letteste er at begynde et par timer før man vil standse kørslen for dagen. Find på kortet en sø eller elv, og kør rundt om den. Der er altid en holdeplads et eller andet sted, mange gange med bålplads.
Det har jeg selv gjort på min tur til Nordkap, hvor vi var af sted i 4 uger, og ikke brugte en campingplads.
Det kræver nok bare, at man har et batteri i campingvognen, så man kan være selvforsynende med strøm.

Hilsen og god tur

Per Thomsen
Tak for tippet! Ofte har vi passeret søer i Sverige, uden at der har været rastepladser eller lignende ved vejen, men det er en god ide at finde nogle småveje, der går rundt om søen, så undgår man også trafikken fra hovedvejen. Det prøver vi.
Venligst Jørgen P.
Når du kommer til Sverige kan du gå ind på et turrist kontor
og få et kort over rasteplasser i hele Sverige det plejer vi at gøre og det er helt gratis rigtig god tur vi skal selv til nordkapp sidst i maj.
Venligst Bent H.
Det var dog en fortræffelig vejledning. Mange tak!

Strategien minder meget om den, man må iagttage på kanotur: Begynd at kigge i god tid!

(Der opstår fejl, når man forsøger at udskrive tråden via Printer-ikonet.)
hej som eksport chauffør hovedsaglig i sverige vil jeg sige at du blot skal huske på allemands retten.. dvs. at du må holde stortset overalt jeg holder selv overalt med lastbilen og der er ok rastepladser faktisk overalt.. og når man har campingvogn med gør det det hele noget nemmere da du har lettere ved at komme noget længre væk fra vejen modsat os der har de lidt større biler.. vi skal selv til sverige med campingvogn og glæder os.. så rigtig god tur. mvh jan.a.
Hej - det vil altså sige at vi med god samvittighed må overnatte ved søer og andre mindre steder fx skov og restepladser uden at have dårlig samvittighed - og at vi ikke skal bruge et eller andet dokument hertil - mange tak for svar til en venlig sjæl, som ved mere end os uvidende som godt kunne tænke sig billige eller nogle gange måske gratis overnatninger på ferie i Sverige med campingvogn - hvis det er lovligt -nu der er så mange flotte og oplagte steder
Hej Lone
Du må holde på en rasteplads i højst 24 timer med autocamper eller campingvogn, dvs. I må gerne overnatte der. Der KAN være lokale regler, der siger noget andet, men så vil det fremgå på et skilt.

I må ikke køre ud i terrænet med autocamper eller bil, dvs. på strand, eng, mark m.m. Men det er tilladt at parkere sin autocamper eller campingvogn ved siden af vejen, så længe den ikke generer trafikken (dvs. den skal være væk fra vejen) og samtidig ikke skader naturen ... Der er ingen regler for hvor længe den må stå det samme sted. Men hvis det er i nærheden af et hus og jorden er privat, så spørg jordejeren om lov.

Så det betyder, at det er ok at overnatte i autocamperen eller campingvognen. Du kan se reglerne i deres fulde længde på Naturvårdsverkets hjemmeside:

http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Motortrafik-i-naturen/Husvagn-och-husbil/
Prøv www.loknacamping.com det ligger ved sydsveriges største sø "Bolmen" på 180 km².
Ca. 144 Km / 1t 45min i bil nordnord/øst for Helsingborg.
På dette sted kan man uden for sæson, godt få lov til at overnatte med campingvogn eller autocamper, blot man ringer og melder sin ankomst --- receptionen og servicebygningen er dog lukket/ubemandet uden for sæsonen.
Det ligger i naturskønne omgivelser i skoven, og lige ved søen, og man kan parkere ved siden af den lille smukke indsø. I bør ringe og bestille plads - værtinden er dansker så hun taler dansk!
Tlf.: +46 35 92 026 eller +46 70 23 92 026.
Når I har været der én gang, vender I nok tilbage en anden gang.
Besøg deres hjemmeside som giver et virkeligt godt indtryk af hele stedet.
Håber i får en god ferie.

Svar på indlægget