Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

gratis overnatningspladser??

Denne side er blevet vist 28103 gange

Hej alle. Vi kører til Sverig med 4 børn og telt i uge 28 og 29. Vi vil i første omgang gerne undgå campingpladser. Vi kører ud fra Varberg, så lidt op og så ned over broen hjem igen. Er der nogen der har et par tips til gode steder at slå telt op, i det område? Meget gerne konkrete steder. Så kan vi lægge dem ind i ruten. Og kender i nogen billige aktiviteter/oplevelser for børn i Sydsverig? Glæder mig til at høre noget.

Svar på indlægget

Hej...
Vi har lige rejst 17 dage i Skåne og Blekinge. Halvdelen af dagene var vi på en c-plads og resten udenfor.

Rejsen går til....
------------------
For os er rejsen = ferien. Jeg ved ganske enkelt ikke noget værre en næsten fyldt campingplads, hvor vognene står i snorlige rækker med de lovpligtige 3-4 meters mellemrum og - som prikken over iet - er 97% af dem tomme. Jeg føler c-pladserne er som spøgelsesbyer med campingvogne pyntet med røvballegardiner, nikkestork, blomsterkrukker og meget mere shit. Aughhh! Hvor er naturen...

Når vi rejser...
------------------------
Vi har normalt udset os et passende område, hvor vi kunne tænke os at overnatte og så fokuseret på...
- lystbåde havne.
- weekenden - industrikvarterer.
- Pladser ved torve. Job... de er der!
- Større rastepladser ver tankanlæg.
- Veje som ender ude ved kusten.

Hvordan gør vi....
------------------------
Vi holder normalt ikke ind for ast sove før efter kl 22:00 og er væk igen inden kl 07:00 næste morgen. Når vi holder ind for natten kobler jeg ikke CVen af og benytter max et af styttebenene. Har derudover intet udenfor vognen. Dvs hvis nogen beder os om at fortrække... (hvilket skete 1 gang på denne tur) så gør vi det straks og uden andet en et høfligt "undskyld, vi kører med det samme...". Derudover gør vi en dyd ud af intet af efterlade os. Hellere samle andres skræld... og så vide at ingen med rimelighed kan påstå at VI griser.

Derudover har vi en holdingtank for snavsevand fra håndvasken. Så der kommer ikke noget ud når vi holder.

Vi efterlader os altså kun aftrykket fra dækkene i gruset...

Hvor...
---------------
Vi har fundet pladser alle nævnte steder, men en - for mig - ukendt årsag her man ikke etableret "rastepladser" langs landevejene i Sverige.

En rasteplads er for mig en parkeringsplads rykket lidt væk fra landevejen gerne med borde og bænke, samt skraldespand. Gerne med en vandhane og et toilet.

Jeg kan finde masser af steder i Danmark, som opfylder denne betingelse men på hele turen til Sverige kun 2-3 styk.

Det, at køre ud af landevejen for med mellemrum, at holde ind på en rasteplads for at nyde udsigten og en kop velfortjent kaffe... hvilket vel er ideen med en rasteplads.

Det findes ikke i Sverige. (Jeg kender ikke noget til nordsverige)

Konklusion...
-----------------------
Vores konklusion efter denne tur er, at det varer længe inden vi kommer til Sverige igen. Campingpladserne er med glimrende vaske faciliteter, men rædsomme med alt for mange fastliggere og kun få pladser med udsigt.

Kort sagt mere TIVOLI end NATUR.

Ufatteligt, nå man tænker på hvor stort og skønt et land Sverige er.

vh
Poul
Hej Anne Skov
Det Poul skriver om Sverige er bestemt en misforståelse. der er mange rastepladser i Sverige det er bare om at se efter dem. Hvis der ikke er nogle langs vejen så kik f.eks. efter skilte med badeplads, det er nogle gange en snoet vej derned men så er der til gengæld rigtigt dejligt og for det meste er man helt allene. Vi er over 70 og har altid kørt meget i Sverige så mist ikke modet bare kom igang. Gratis overnatning kender vi kun en og det er ikke på jeres rute, men der findes helt sikkert mange.
mvh. Henrik
Hej Henrik
Så har jeg udtrykt mig forkert. Jeg vil ikke sige at der ikke findes veje som ender et smukt sted og hvor afslutningen af vejen netop kan betegnes som en skøn resteplads.

Dem fandt vi også flere af, men det var ofte lidt en tilfældighed og de lå langt fra alfarvej.

Jeg savner rastepladserne ved de større landeveje. De findes ikke... (jvf Ahus turistkontor) I Skåne og Blekinge var det svært overhovedet at komme til kysten. Delvist af de naturlige - og flotte - begrænsninger skærgården giver og den intensive forbudsskiltning ved de få veje som der trods alt er.

Overalt mødt med skilt "Camping forbudt", "privat" eller en bom. Faktisk var byerne de nemmeste at "raste" i.

Jeg havde gerne oplevet noget andet for Sverige er et stort og smukt land, men det ændrer desværre ikke ved den aktuelle oplevelse.
vh
Poul
Vi har de to sidste år kørt op gennem Sverige gemmen Finland og ind i Norge og har ikke haft problemer med at finde overnatningspladser. Vi kører i en lille VW autocamper, og for os er det blevet en sport at finde plads for natten et sted i naturen. Vi bruger kun campingpladser når vi trænger til et bad, så kører vi bare ind på en tilfældig campingsplads og spørger om vi kan købe et bad og vi har endnu ikke fået nej, men flere gange fået det gratis.
Men tilbage til spørgsmålet om overnatningspladser, så er det kun ganske få gange vi ikke har fundet en plads ved sø eller eller andet vand. Vi er aldrig blevet bedt om at flytte os, eller på anden måde blevet generet af andet end myg.
Turen dette år går til Gotland og måske også Øland. men det er jo i et tættere befolket område, så man ved jo aldrig om vi bliver nød til at benytte campingspladser, men det bliver ikke det første vi vil lede efter.

MVH Kirstine og Niels.
Jeg tror at poul har misforstået noget.

Vi har gennem de sidste 15 år været ca. 50 gange i sverige og ikke mødt de forhindringer, der findes gratis pladser alle steder i sverige, rundt om søerne er der fiskepladser hvor det også er tilladt at overnatte samt de store skove er der også masser af plads, så det er bare at klø på da Sverige nok er noget af det mest afvækslende land over hovedet, jeg kører hellere nord på end syd på, vi har på de ture vi har kørt i sverige nok kørt i omegnen af 100.000 km, så det er bare med at komme af sted og nyde turen, men husk både for jeres men også for alle vores andres skyld - RYD OP EFTER JER

bENT & bENTE
Lige et opfølgende spørgsmål:

Jeg kan forstå, at allemandsretten gør, at man kan campere alle steder, hvor man ikke er til gene for andre. Men er der ikke nogle steder, hvor der måske lige er et toilet og en vandhane - sådan at det minder om naturcampingpladserne i Danmark?

Det ville jo være super, hvis der fandtes en bog med en liste over sådan nogle gode steder, ligesom der er "overnatning i det fri" på dansk?
Hej Martin
I Danmark er det kanoforbundet, cyklistforbundet, dansk vandrelaug og andre organisationer, der står bag "Overnatning i det fri". Jeg har derfor kontaktet nogle af de organisationer (cykel-, kanoorganisationer, mv), der er medlemmer af "Svensk Frilufstliv", for at høre om der findes en svensk pendant til "Overnatning i det fri" med lejrpladser / teltpladser, men svaret er, at en sådan bog eller liste ikke findes.
Hej vi skal med campingvogne til Sverige i år i 14 dag og vi glæder os vi har på nettet finde et gratis kort over rastepladser i hele Sverige og der er også oversigt over hvor der er wc og lejrplads og hvor man kan tanke osv kender mange der har brugt det også det gratis hilsen jane
Hej Jane. Læg gerne et link til det gratis kort.
WWW.trafikverket.se gratis kort over rastepladser i Sverige med wc osv.
Se den her side med et mere præcist link:
http://www.sydsverige.dk/?pageID=476
De nordiske lande har altid været vores feriemål, først med telt, og da omstændighederne gjorde det besværligt, blev det med CV. F.eks. har vi flere gange være helt til Nordkapp, både med telt og CV, og sidst vi var afsted i 3 uger, var vi kun på campingpladser 4 X. Der er rigtig mange overnat-ningsmuligheder i Norden, også uden for off. raste-pladser, her i foråret var det i sydsverige - der dukker jo altid en "badesø" op og her findes normalt også et toilet -i mere eller mindre forstand- og en vandhane. Husk bare at stille vogntoget så afsides på pladsen som muligt, og dukker nogle lokale op, jamen så hils venlig og hurtigt er man inde i en samtale, byd evt. på en øl/vand/kaffe, så får man samtidig også noget historie fortalt om området.
Husk på, at disse badesøer tit findes ude ad en større el. mindre grusvej, men køber man et ordentlig kort, så er disse afmærket herpå.
Husk dog: efterlad ALDRIG noget på pladsen, tag det med til næste gang I kommer til en off. rasteplads, da det i mange tilfælde er de lokale som ryder op og fjerner affaldet.
God tur ud i naturen - og nyd den, før det er forsent.

Svar på indlægget