Spontan overnatning på campingpladser muligt???

Denne side er blevet vist 5068 gange

Hej,
Skal snart på cykelferie fra Helsingborg - Gøteborg langs Kattegatleden med min 6 årige søn. Vi regner i vid udstrækning med at benytte os af Allemannsretten, men forestiller mig også, at det kunne blive aktuelt med etablerede campingpladser.
Men mit spørgsmål er, om det er nødvendigt at booke teltplads i forvejen, eller om campingpladserne som oftest kan finde plads til spontane teltgæster, der tilfældigt dumper forbi og gerne vil overnatte? Det er jo højsæson, men vil helst undgå for megen langtidsplanlægning.
Erfaringer og gode råd høres meget gerne :-)
På forhånd tak,
Simon

Svar på indlægget

Hej,

De gange jeg har camperet har der ikke väret noget problem, isär ikke med telt. Hvis man ankommer sent, d.v.s. efter 18:00 kan der godt väre noget trängsel og man risikerer at skulle klemme teltet ind i et mygge-inficeret hjörne.

Jeg plejer ofte at tage en hytte fordi vi som regel camperer i begyndelsen og enden på en kanotur eller noget og så vil man måske gerne ikke ligge i telt og hellere ned i Saunaen :).

Hytterne ryger typisk i löbet af eftermiddagen. Så der skal man väre der tidligere, de gange jeg prövede det omkring 14:00. Saunaerne er også noget man booker i rimelig tid.
Hej
Der er som regel altid plads til et ekstra telt på campingpladserne. Det der kan være optaget er standpladserne til campingvogne og autocampere, fordi hver plads har en el-stander, så man kan ikke bare klemme en ekstra vogn ind.
Er det sædvanlig praksis i Sverige at telte KUN får plads på teltplads, selvom der er masser af ledige vognpladser (til samme pris)? Har været ude for det en gang, og det var utilfredsstillende, da teltene lå meget tæt alkerede....

Svar på indlægget