Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Gamle pilgrimsruter

Denne side er blevet vist 4151 gange

Er der nogen som ved hvor de gamle pilgrimsruter i sydsverige gik?

Svar på indlægget

Hej Michael
Lyder spændende! Er det noget med, hvor munkene gik i middelalderen på deres vej til Rom (eller hvor det var, pilgrimsfærden gik hen)? ... skriver du lige lidt mere ...Der har jo ligget en del klostre i Skåne frem til reformationen i 1536. Det var her (skåne), at der var fed bondemuld (modsat Smålands stenede jorde), og hvor adelen (og kirken) derfor havde sat sig godt og grundigt på jorden op gennem middelalderen - så vidt jeg husker.
Vh Steen
Hej Steen

Tak for dit svar. Det som jeg er interesseret i er Pilgrimsvejene til henholdsvis Trondheim (Nidaros) og selvfølgelig den anden vej mod Rom og Santiago de Compostella. Gik de over Helsingør - Helsingør eller var det over Malmø-København. Jeg har også læst der er gang i at genoplive ruterne, er det rigtigt monstro

Mvh

Michael
Til Nidaros gik vejen lang Klaraelven i Värmland.
Svenska Turistföreningen skriver i deres seneste nummer af \"Turist\" (NR 1 / 2009) , at Föreningen Pilgrim i Sverige har afmæket en række gamle pilgrimsruter, bl.a. Romboleden mellem Köping og Trondheim. Læs mere på deres hjemmeside http://www.nordicpilgrim.n.nu
Vh Steen
Svenska Kyrkan står bag en ny pilgrimsrute gennem Skåne, og ruten skal være endne et bindeled mellem Santiago de Compostela i Spanien og det norske pilgrimsmål Nidaros. Ruten gennem Skåne har sit center ved Lunds Domkirke og går videre op nordpå mod Småland.

Den 17. april (2010) arrangerer folkene bag ruten "1000 pilgrimers dag", hvor alle kan møde op og vandre på dele af strækningen. Læs mere her:
http://www.pilgrimsvagen.se

Svar på indlægget