Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Malmø, - en lovløs by?

Denne side er blevet vist 2770 gange

Vi besøgte byen efter anbefalinger fra Politiken, - f.eks [Link virker ikke].

Bookede hotel i 4 dage, og ankom til Västergatan, hvor vi holdt ud for nummer 22A. Efter at have konstateret at det altså virkelig kostede 20 SEK at parkere i en time betalte vi med Visa-kortet og gik om for at checke ind på hotellet (på Norra Vallgatan). Efter ca. 30 min gik vi tilbage for at hente bagagen, men opdagede så at bagruden på bilen var smadret og en taske med en laptop-pc var stjålet. Tyveri ved højlys dag, ingen har set eller bemærket noget, - politiet er fraværende og når man ringer på 11414 er det en meget omstændelig sag at anmelde tyveriet. Hovedparten af oplysningerne har intet med det konkrete tyveri at gøre, som synes planlagt efter at røve ankommende turister. Er det så svært at regne ud?

Nå, - vi har cykler med, det er fint, så efter to dage kan bilen hentes, - på cykel naturligvis. Cyklen stilles ud for indgangen til carglass ab i Fosieby, - i et industrikvarter. Klokken er 16:30. Efter 5 minutter returnerer jeg og konstaterer at cyklen er væk og at der står 3-4 mennesker og kigger efter tyvene. Jeg tager bilen og forsøger at fange tyvene, men de er væk. Og cyklen er væk. Sammen med en anden cykel som er stjålet fra værkstedet.

En nærliggende politistation, som jeg kører ind hos melder på en seddel i døren at man kun har åbent et par timer om dagen og at der er lukket for frokost fra 12 - 13.

Der var vidner til tyveriet af min cykel,- de gjorde intet (kunne måske ikke??), men de konstaterede at der var tale om drenge med indvandrerbaggrund og i en alder på 12-13 år.

Cyklen stod i maksimalt 5 minutter førend jeg var tilbage fra værkstedet.

Tilbage står indtrykket af at Malmø er en lovløs by, hvor indbyggerne har resigneret og intet gør, - politiet holder pause eller fri, mens kriminelle bander med børn på 12-13 år organiserer indtjeningen via tyveri og røveri.

Og når man tilmed skal betale 20 SEK for en times P eller 140 SEK for et døgn for at give kriminelle bander mulighed for at bryde ind i bilen, så kan jeg kun konstatere et mit seneste Malmø-besøg var 3 gange tyveri og hærværk.

Svar på indlægget

Det som sådan meget normale forhold her i "socialkontoret"

Malmö var en dejlig by for 6-7 år siden. nu er den kun resteplads for alt det der ik fik ophold i danmark. Så køre de bare til dk den vej igennem anyway. Ja og den normale svensker er en gummiand. Svenskere er verdens sødeste mennesker. Men de er bløddyr så det batter og fejer helst alt ind under gulvtæppet.

Jeg har os haft lejlighed til salg et stykke tid nu. Vil meget gerne væk igen hehe..
Hej, jeg har boet her i over 5 år, og det blir kun dårligere, der er megen hærværk, tyveri og vold. Har selv fået smadret vinduer på bilen og fået stjålet en cykel.

En af min gode venner og hans kæreste fik nogen på munden da de var på vej hjem fra centrum en torsdag aften, selv hans kæreste fik en på hovedet da hun prøvede at gribe ind. Ved Polisen fik de blot at vide det er den slags der sker...

Det er helt korrekt hvad Jimmi skriver der er ingen offentlige instanser der griber ind, ingen tør gøre noget, det er så svagt.

Polisen synes det er mere vigtigt at uddele fartbøder end at tá hånd om den virkelige kriminalitet, som der er rigeligt af. Jeg kan bestemt ikke anbefale Malmø for småture, tá til Berlin, Hamborg eller lign. Der er styr på sagerne, og politiet er seriøse og slår benhårdt ned hvis der er noget, ikke så slapt som her i Sverige.


Svar på indlægget