Afbrændingsforbud?

Denne side er blevet vist 5349 gange

Vi er et par der vil vandre en del af ruten fra Ås til Åsleden fra på lørdag d. 7/7, men er der afbrændingsforbud, så vi ikke kan benytte trangia?

Svar på indlægget

Naturcenteret (naturum) i Söderåsens nationalpark fortæller, at man inde i nationalparken gerne må benytte fx Trangia eller andet kogegrej og benytte grill på grillpladserne i nationalparken, selv om der er "Eldningsförbud" på grund af tørken.

Også på resten af Ås till Åsleden uden for nationalparken må I gerne bruge Trangia mv. trods forbuddet mod åben ild, I skal selvfølgelig bare passe godt på, alting er knastørt lige nu. Dvs. Trangia og andre kogesæt / jetboils mv. er ikke omfattet af forbuddet mod åben ild.
hvor kan man se reglerne?
Der har siden slut maj og begyndelsen af juni (enkelte steder senere) været totalt forbud mod bål / afbrænding i hele Sydsverige (Skåne, Blekinge, Halland, Småland), lige nu er det ekstremt tørt og der er bl.a. mangel på foder til dyrene.
Der er ingen regler som sådan andet end forbud mod åben ild.. Tjek evt. de regionale myndigheders info om "eldningsförbud" på lansstyrelsen.se.
Se også det her indlæg fra 10. juli http://www.sydsverige.dk/?debat=43&post=13527
Her brænder det - se Sverigeskort med skovbrande.

Et kort fra SOS Alarm viser, hvor i Sverige det brænder. Lige nu (23. juli 2018) er der kun registreret en enkelt skovbrand i Sydsverige øst for Jönköping.

Se kortet og følg udviklingen her:

https://www.sosalarm.se/trender--analyser/
Betyder afbrændingsforbud et, at det nu heller ikke er tilladt med Trangia og diverse gasbrændere mm.?
Forbuddet mod åben ild er her i slutningen af juli blevet skærpet, så det nu også er forbudt at anvende Trangia / gasbrændere / spritbrændere osv. i hele Skåne, Blekinge, Halland og Småland (Kalmar län, Jönköpings län og Kronobergs län) samt Västra Götaland. Skal du længere op i Sverige, så tjek lansstyrelsen.se.

Forbuddet gælder alle former for ild og dermed alle typer gasbrændere, spritbrændere, stormkøkkener, osv. Se denne tråd om, hvordan du kan følge med i udviklingen http://www.sydsverige.dk/?debat=43&post=13527
Er det tilladt at benytte kulgrill i dag i Østergøtland.
Hej Kaj
I Östergötlands län blev forbuddet mod åben ild ophævet 17. august, så I må gerne benytte grill igen.

Svar på indlægget