Brug af gasblus, Kyst til Kyst

Denne side er blevet vist 561 gange

Hej
Jeg skal gå Kyst til Kyst-stien her i starten af aug.
Ved redaktørerne noget om, om der er forbud mod brug af gasblus i de områder? Har læst på länenes sider, og enkelte kommuner, og MSB. Men kan ikke finde noget om gasblus.

Vh. Sara

Svar på indlægget

Hej Sara

Både Länsstyrelsen og MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) skriver om forbud mod åben ild. MSB kan dog ikke oplyse, hvad der præcis menes, om det også omfatter gasbrændere / gasblus / Jetboils / kogesæt som fx Trangia (som alle bruger fx butangas eller sprit) til at tilberede mad. I stedet henviser de til kommunernes hjemmesider, som også Länsstyrelsen gør.

For at tjekke i detaljen må du derfor - som du skriver - ind på kommunernes hjemmesider. Kust-Kust-leden går gennem følgende kommuner. Ängelholm, Båstad, Örkelljunga, Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Kristianstad og Bromölla (set fra vest til øst). De fleste kommuner har på forsiden et link til "Eldningsförbud" eller lign.

Hvis der ikke står noget specifikt om forbud mod fx stormkøkken (stormkök) eller forbud mod ALT som afgiver varme eller gnister, kan du gå ud fra, at det er ok at bruge lille gasbrænder / gasblus / Jetboil / Trangia mv. til at tilberede mad.
Hej
Tak for det fine svar. Jeg prøver kommunerne.
Jeg har kigget på skaneleden.se ift. lejrpladserne, og der er ifølge billederne bålplads alle steder. Så jeg tænker kombinationen med at stille en lille gasbrænder med tætsluttet vindskærm omkring, stående på et aluminiumslåg, inde i bålstedet (renset for brandmare materialer) ville blive løsningen.

Mvh. Sara
Så har jeg været igennem alle kommunerne. Et par kommuner forbyder åben ild, uddybes som bål. Samme kommuner tillader grill i diverse former. En kommune tillader at grille på officielle grillpladser, men anbefaler, at man ikke bruger gasolkök eller sprit. Det sidste antager jeg gælder direkte på jorden.
Ingen af kommunerne har direkte forbud mod brug af stormkøkkener.

Flere af shelterpladserne har, ifølge billeder, også en metalskærm omkring bålstedet.

Så jeg vælger at tage min brænder med.
Tak for hjælpen.
Hej Sara

Hvis tørken fortsætter på Kurt-Kust-leden / Skåne, bør du, inden du tager afsted, tjekke om det evt. er ændret til forbud mod al form for åben ild. Men på den anden side kan det næppe blive mere tørt end nu, så forbuddet bliver nok ikke skærpet yderligere..
God tur.

Svar på indlægget