Rejser til Sverige - her er de nye retningslinjer

Denne side er blevet vist 598 gange

Fra og med 27. juni baserer Udenrigsministeriet (UM) sine rejsevejledninger for Europa på, hvor mange nye smittede pr. 100.000 indbyggere, der er registeret i de enkelte lande. Hvis landet har færre end 20 nye smittetilfælde om ugen pr. 100.000 indbyggere, er det et såkaldt ”åbent land” for danske turister.

Hvis tallet stiger til 30, fraråder UM alle ikke-nødvendige rejser til landet og anbefaler, at man går i 14 dages karantæne efter hjemkomst.

For Sverige er der udarbejdet rejsevejledninger for hver enkelt region, og pt. er det kun Västerbotten i Nordsverige, som har færre end 20 nye smittetilfælde om ugen, og derfor er en ”gul” eller åben region. Med ca. 25 nye smittetilfælde om ugen overholder Skåne ikke de nye krav. Mens de fleste lande i Europa har færre end 20 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere om ugen, er tallet for hele Sverige 67. Tallet for "nye smittetilfælde pr. uge" er reelt en score, som Statens Serum Institut (SSI) fastsætter ud fra en række kriterier, som ud over antal nye smittede også tager højde for landenes teststrategi. Statens Seruminstitut vil en gang om ugen opdatere tallene.

Selv om UM pt. fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele Sydsverige, er der ifølge ministeriets rejsevejledning for Sverige dog undtagelser: ”Hvis du tager ophold i din egen ødegård eller lignende, kan du rejse til områder i Sverige, hvortil vi ellers fraråder alle ikke-nødvendige rejser. Du kan også rejse i transit igennem Sverige.”

I sidste ende afgør du selv, om du vil tage på ferie til fx Sydsverige, da Sverige ikke har lukket grænsen for indrejse fra Danmark og EU. Hvis du tager på vandretur, kanotur, cykelferie eller lignende og holder afstand og overholder de svenske retningslinjer, burde der ikke være væsentlig større risiko for smitte end ved ophold i Danmark.

Grænsen fra Sverige til Danmark er fortsat lukket for bl.a. svenske turister fra Sydsverige. Der har hersket en del forvirring om, hvorvidt svenskere fra Skåne, Halland og Blekinge fra 27. juni kunne rejse frit ind i Danmark, hvilket måske hænger sammen med, at flere medier tidligere har skrevet, at der ville blive lavet en særregel for Blekinge og Halland, selvom de ikke overholdt kravene. Da hverken Skåne, Halland eller Blekinge lever op til de nye kriterier om maks. 20 nye smittede om ugen pr. 100.000 indbyggere, gælder de samme regler som tidligere, dvs. at grænsen til Danmark er lukket for sydsvenske turister.

Svar på indlægget


Svar på indlægget