Rejserestriktioner for dele af Sydsverige

Denne side er blevet vist 1295 gange

Udenrigsministeriet (UM) har i dag 8. oktober opdateret sin rejsevejledning for Sveriges forskellige regioner (län). Det sker ud fra Statens Serum Instituts (SSI) kriterier for COVID-19 smitte.

Du kan fortsat rejse til disse regioner i Sydsverige:
-Skåne
-Jönköpings län (det nordlige Småland)
-Kalmar län (det østlige Småland)
-Øland
-Gotland
-Västra Götaland (med bl.a. Gøteborg)

Desværre overholder øvrige regioner (län) i Sydsverige ikke længere SSIs kriterier for lave smittetal. Det drejer sig om
-Halland (45,3 nye smittede pr. 100.000 indbyggere)
-Blekinge (43,2)
-Kronobergs län (det sydlige Småland): (39,5)

Alle tre regioner har altså flere end 30 nye smittede pr. 100.000 indbyggere, som er grænsen for, hvornår en region bliver "karantæneregion". Derfor fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til de tre regioner, dog ikke rejser i transit gennem områderne eller ophold i egen ødegård eller lignende.

UM skriver desuden, at "Du bør derudover lade dig teste for COVID-19 efter hjemkomst, men du opfordres ikke til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage efter hjemkomst."

Læs mere på UM:
https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/sverige/

I sidste ende må du selv vurdere, om det er forsvarligt at besøge de tre karantæneregioner, da risikoen for smitte er større ved fx ophold i byer med mange mennesker end ved ophold i fx ødegård eller på vandretur.

Svar på indlægget

Man får indtryk af at der er en risiko ved at tage til Halland eller Blekinge (smittetal på 45 og 43), men risikoen er større ved at blive hjemme: Københavns smittetal for den seneste uge er 68, Struer 253, Skive 146, Århus 64, Odense 46, Silkeborg 58, Tårnby 143 skriver Politiken i dag. 77 af Danmarks 98 kommuner har nu bekymrende smittetal.
Hvor finder man opdaterede smittetal, for f.eks Kronoberg ?
Hej Paw
Udenrigsministeriet laver regionale rejsevejledninger for EU. På Europakortet her
https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/
kan du zoome ind på Sverige og se smittetilfælde for de enkelte regioner, dog kan du ikke finde et tal for Kronobergs län, kun for Småland med Øerne ("Smaland Med Oarna") som Kronoberg er en del af.
Tak :-)

Paw

Svar på indlægget