Sverige lukker grænsen mod Danmark, indtil videre i en måned

Denne side er blevet vist 372 gange

Svenskerne vil undgå, at en ny variant af coronavirus, der stammer fra Storbritannien og som også findes i Danmark, kommer ind i Sverige.

Danmark har haft en øget smittespredning på det seneste og har blandt andet lukket storcentre over julen. Der er en risiko for, at danskere derfor lokkes til Sverige for at købe julegaver og for eksempel tager til Malmø, sagde den svenske indenrigsminister, Mikael Damberg, på et pressemøde i går mandag.

Grænsen er stadig åben for svenske statsborgere, som ønsker at rejse hjem. Også danskere, som bor eller arbejder i Sverige, samt folk der transporterer gods, kan få lov at rejse ind, uddyber Mikael Damberg.

Den danske professor på Aalborg Universitet Mads Albertsen kalder beslutningen for et politisk valg, han som forsker undrer sig over. "Med så mange mennesker, der har rejst, og så længe varianten har cirkuleret i Storbritannien, er det urealistisk, at den ikke findes i Sverige på samme niveau som i Danmark" siger han ifølge Politiken. Også Søren Riis-Paludan, professor i virologi på Aarhus Universitet undrer sig over grænselukningen og kalder den meningsløs og grænsende til panik: "Vi her i Danmark burde om nogen være mere rolige. Vi har været gennem Cluster 5. Derfor ved vi, at det ikke passer, at en mutant kan være ophav til epidemi 2.0, eller at vacciner ikke virker" siger han ifølge Politiken.

Svar på indlægget


Svar på indlægget