Sverige lemper indrejseregler 31. marts, så danskere atter kan rejse til Sverige

Denne side er blevet vist 900 gange

Den svenske regering oplyser, at indrejserestriktionerne ved indrejse til Sverige fra Danmark og Norge ophæves 31. marts.

For at rejse ind i Sveriges kræves en negativ covid-19 test, som maks. må være 48 timer gammel.
Testkravet gælder ikke for personer, som bor eller arbejder fast i Sverige, personer som transporterer gods, m.fl., se https://sverige.um.dk/da/rejse-og-ophold-dk/nycoronavirus-covid-19/

Ifølge den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, er følgende testtyper gyldige:
Antigentest (hurtigtest foretaget ved næsepodning)
PCR-test
LAMP-test
TMA-test

På testen skal følgende fremgå:
Navnet på personen, som er blevet testet
Tidspunktet for testen
Type af test
Testresultatet
Navn, telefonnummer og adresse på virksomheden, der har foretaget testen.

Ifølge den svenske indenrigsminister Mikael Damberg betyder ændringerne, at danskere fra 31. marts kan rejse til deres fritidshuse i Sverige og besøge familie mv. i Sverige.

Ændringerne betyder dog også, at det fra 31. marts er tilladt at tage på ferie til Sverige. Man skal dog huske, at det danske Udenrigsministerium fortsat fraråder alle rejser, også til Sverige.

Hvis man alligevel rejser ud, skal man ved hjemkomsten gå i karantæne og blive der i 10 dage eller til man har en negativ PCR-test på fjerdedagen.

Sverige har forlænget indrejseforbuddet fra resten af verdens lande.

Svar på indlægget

kan man ikke nøjes med sit covidpas når man er færdif vaccineret
Hej Anita

Mht. rejser til og fra Sverige skriver Udenrigsministeriet, at "Det danske coronapas anerkendes ikke som dokumentation for COVID-19 vaccination." Med andre ord gælder samme regler om test og isolation for dem, som er færdigvaccinerede.

Hvis du går ind på Udenrigsministeriets side om Sverige https://sverige.um.dk/da/rejse-og-ophold-dk/nycoronavirus-covid-19/ og klikker videre på linket "Rejserestriktioner" kan du holde dig opdateret og se, om reglerne ændrer sig.

Svar på indlægget