Brug af kædesav??

Denne side er blevet vist 1011 gange

Hej
skal på tur til et shelter der ligger tæt på hvor vi kan parkere og en af gutterne har spurgt om han kan tage sin kædesav med. Det er et sted hvor der aldrig ligger brænde og området omkring shelteret er ret støvsuget for nedfaldne grene, men der ligger fortsat en række større grene og stammer i området af væltede træer så vi tænkte på at tage elsaven med - men må man det? Har ikke kunnet finde noget der siger at man ike må.

Svar på indlægget

Hej Jens
Det korte svar er desværre nej. Inde på Naturvårdsverket hjemmeside https://www.naturvardsverket.se/allemansratten kan du hente en folder, der forklarer allemandsretten. I afsnittet "Bryta Kvistar" skriver de, at du ikke må:

• Bryta eller såga levande kvistar eller grenar från växande träd.
• Ta bark och näver (bark) från växande träd.
• Såga eller hugga sönder omkullfallna träd eller ta riktigt stora grenar.
• Ta ved från någons vedstapel eller vedhuggningsplats.

Forklaringen er, at "Stora torra grenar och stammar på marken är boplats för många djur och svampar."

I må gerne:
Ta torra grenar, ris, kvistar och kottar som ligger på marken för att till exempel göra upp eld.

Jeg har været ved en del shelters hvor der hang en sav inde i shelteret, og det må jo næsten betyde, at det er ok at save lidt brænde af et væltet, dødt træ, omvendt er det faktum, at dødt træ er levested for insekter jo et godt argument for det modsatte.

God tur.
Hej
Tak for svar - var også selv lidt loren ved at tage en kædesav med - vi kører forbi et sted og køber et ordentligt læs brænde med derop så👍Og det giver jo god mening at lade større træer og grene indgå i kredsløbet i skoven

Mvh
Jens

Svar på indlægget