Krav om coronapas ved indrejse til Sverige pr. 21. december

Denne side er blevet vist 1310 gange

Fra den 21. december 2021 har den svenske regering valgt at indføre krav om coronapas for indrejsende fra Danmark og de øvrige nordiske lande.
De nordiske lande har tidligere været undtaget for indrejseforbud.

Ved indrejse til Sverige skal man derfor:

* Enten være færdigvaccineret med en godkendt vaccine og fremvise cononapas

* Eller fremvise en negativ covid-19-test (PCR / antigen (lyntest) /LAMP/TMA), som ikke er over 72 timer gammel

* Eller med et tidligere testresultat kunne bevise, at man har været smittet med covid inden for de seneste 180 dage.

Læs mere, bl.a. om lempelser og undtagelser på UM.dk:
[LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]

Svar på indlægget

Sverige indfører fra 28. december 2021 krav om negativ test (max. 48 timer før indrejse) uanset vaccination eller tidligere smitte. Iflg. den danske smitteopsporing kan man forvente at teste positivt op til 12 uger efter smitte, så har man været smittet fornylig, kan man dermed ikke komme ind i Sverige.
Ja, der er risiko for at blive testet positiv 12 uger efter smitte, men risikoen falder heldigvis over tid.

Her er en uddybning af de nye krav fra 28. december fra um.dk:

Sverige indfører pr. d. 28. december krav om negativ test for COVID-19 for alle udenlandske statsborgere, der indrejser til Sverige. Det betyder, at rejsende, der er fyldt 12 år, skal kunne fremvise en negativ antigentest eller PCR/NAAT-test (højst 48 timer gammel) ved indrejse til Sverige. Testkravet gælder, uanset om man er vaccineret eller har gennemgået infektion.

Den svenske regering har desuden pr. d. 28. besluttet helt at undtage transitrejsende Bornholm/Sjælland via Ystad for krav om fremvisning af negativ test og coronapas. Transitrejsende skal dog kunne dokumentere, at de transiterer. Svensk politi vil fastlægge nærmere dokumentationskrav herfor. Øvrige undtagelser fra testkravet længere nede.

Ved indrejse pr. d. 28. december 2021 skal man derfor kunne fremvise negativ test for COVID-19. Der gælder følgende krav til testen:

Antigentest og PCR/NAAT-test godtages
Testkrav gælder personer, som er fyldt 12 år
Testen skal være udført højst 48 timer før ankomst til Sverige

Kilde: [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]
Det er muligvis rigtigt, at risikoen for positiv test falder over tid. Men for tidligere smittede (vi er f.eks. en familie, der var smittet i december), kan det være meget at satse en ferie til Sverige på at blive testet negativ 48 t før afrejse...for er man positiv, er det ikke muligt at komme afsted.
Det betyder, at man med 3 stik + immunitet i coronapas kan risikere at teste positiv efter 8-12 uger ......
Altså en ret sikker "patient". ift. en kviktest, som Sverige ikke vil lukke ind - næppe de svenske sundhedsmyndigheders intention?

Kan I ikke bringe dette dilemma videre, da der er en hel del danskere som har været smittet i nov/dec som så først kan komme forbi slut februar - dårlig business case for Sverige :-(

Svar på indlægget