På jagt efter blåbær

Denne side er blevet vist 9883 gange

Det vil glæde mig meget, hvis nogen giver mig nogle konkrete tips om, hvor jeg kan plukke blåbær i Sydsverige, ’tæt’ på København? Jeg kender meget lidt til området og hvis jeg bare starter med at køre efter granskov, er jeg bange for at jeg nemt kører rundt i timer uden at vide, hvor jeg kan starte min vandring. Jeg elsker blåbær og andre gode bær og glæder mig til at finde dem i naturen, jeg håber, det lykkes for mig i år.

VH Beatriz

Svar på indlægget

Desværre, det virker som om, at her på siden er der dumme spørgsmål, som ingen besvarer. At skulle køre ”op i det nordlige Skåne eller sydlige Småland - ca. 100-150 km nordøst for Helsingborg” (ifølge forrige svar) for at finde blåbær er uoverskueligt for en mellemamerikaner i København, som kun har kørt gennem Småland en gang, har knap med tiden og har ingen danske venner, som vandrer i Sverige. Det ville have været dejligt med et par konkrete anvisninger, men i dag har jeg nogle timer, nu drager jeg af sted, nordpå? nordvest? hvor længe? Er SÖDERÅSEN et godt sted? Vamos a ver ... (= Lad os lige se …)
Hej Beatriz
Nej Söderåsen er ikke et godt sted.. Det er svært at give gode råd om steder, da der er blåbær overalt i skoven i Småland og det nordlige Skåne. Jeg kan ikke anbefale at lede efter blåbær syd for Lönsboda og derfor heller ikke Söderåsen - kan ikke huske at ha set blåbær de gange, jeg har været der..
Jeg er i dag kommet hjem fra Småland og har været en del i skoven både i den nordlige og sydlige del, men synes at der i år har været meget få blåbær. Så måske er det bare et magert blåbærår? Jeg ville nok ikke ta til Sverige kun med det formål at plukke blåbær.
Hej Steen
Jo da! I går tog min 16-årige søn og jeg til Sverige bare for at plukke blåbær, selv om vi ikke vidste, hvor vi skulle standse. Sverige er stort! Og vi plukkede skam da også nogle, men bestemt ikke som jeg havde tænkt mig. Bilen havde en grim mislyd og vi besluttede derfor at vende om allerede ved Lund. Men bær skulle der plukkes, så vi betalte 149 Sek for at plukke næsten 1½ kg (smagsløse) blåbær og hindbær på plantagen Höjebromölla, derefter vandrede vi lidt rundt i Lund: Vi besøgte attraktionEN i Lund, tog billeder af hinanden i de smalle gader, spiste burger på plazaen (stortorvet?) og min søn nåede endda at købe sokker i H&M. Og på vej hjem kørte vi en lille omvej, standsede vi og lod os forbløffe over Jakrigborg. Underligt sted, måske smukt, hvis det ikke havde været mennesketomt. Alt sammen meget eksotisk. Noget har jeg da at fortælle hjem, selv om vi ingen skovbærer fandt. Tak for din anvisning om, hvor man kan begynde sin søgen på bær, den noterer jeg til mit næste forsøg. Men der er også så meget andet i den svenske natur, der tiltrækker mig, så, jeg har på fornemmelse at, jeg snart finder på noget nyt.
Jeg er netop hjemvendt fra en ferie i det svenske. Huset ligger tæt ved Traryd 100 km. fra Helsingborg op ad E4.

På vejen mellem Strømsnæsbruk og Tannsjø bugnede skoven af blåbær nok til alle.
På en skråning tæt ved E4 motorvejen i larm plukkede min datter og jeg ca. 3 kg på 45 minutter. Husk at anskaffe specielle bær plastic skovle som sørger for at plukke bærrene, det gør jagten lidt nemmere. Til gengæld mangler jeg lidt hjælp til svampene men jeg vil lede videre i den kommende weekend.

Skovlene købte vi i et supermarked i Markaryd.

For det første: Om man skal være 100 % på at finde blåbær; så er man
nok desværre nød til at køre længere nordpå. Dermed vil Värmland og
Dalarne være det sydligste for et godt resultat.

Der er et lille problem i disse områder. I sæsonen for blåbær i juli og
sæsonen for lingon i september , bliver der importeret plukkere fra
Thailand og østeuropæiske lande. Så man skal ikke blive overrasket
hvis der har været nogle før dig; Men så går eller kører man et stykke
videre til næste plads. Der er nok af dem.

For det andet er Småland og sydlige Sverige vel mere Dansk end
Svensk. Så hvis du vil vide mere om bla. blåbær eller Sverige generelt,
så spørg en ældre rigtig Svensk person, som ved hvad han taler om.
De såkaldte torpere fra Københavnstrup, er jo så kloge så man ofte
føler at det er dem som regerer Sverige.

God fangst efter tyttebærogså her i September. Det er også et fantastisk
bær.

MVH Kaj Ole Sörensen
Sidste år var vi gutterne/tøserne(6 pers.) på kanotur i immeln(Immeln, Östra Göinge kommun). Turen tager ca. 2 timer.Den store immeln sø. Fantastisk tur. En kæmpe sø med masser af dejlige øer. Endda med sandstrande på enkelte. Og overraskende var der masser af blåbær i skoven. Nok til at lave blåbær kage og blåbær te(blåbær kagen smagte himmelsk, det var hele turen værd). En tur der hen kan varmt anbefales.

Svar på indlægget