Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Den blå lagune på Gotland

(Svensk: Blå lagunen)

Den blå lagune på Gotland

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 23. oktober 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.91912
Longitude : 18.92466
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Blå lagune, men uden varme kilder

Den Blå Lagune på Island har givet landets turistindustri et gevaldigt løft. Så hvorfor ikke forsøge sig med samme navn, har de lokale turistfolk på Gotland måske tænkt om deres vandfyldte nedlagte kalkbrud.

Den blå lagune på Gotland er et mindre kalkbrud med karakteristisk turkist vand. Mange turister kører hertil med deres autocampere og slår sig ned nogle dage, bader, griller og nyder solen. De stejle kanter omkring bruddet indbyder til hovedspring, men pas på, der er ikke dybt alle steder.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Den blå lagune er beliggende på det nordlige Gotland og er markeret med blåt svømmeikon på kortet. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Der er flere P-pladser, grillpladser og toiletter lige ved "lagunen" og den tilstødende Bästeträsk sø.

Gotlands blå lagune er en del af det over 1000 hektar store naturreservat Bästeträsk - Gotlands største, som også omfatter Gotlands største sø af samme navn.

Her finder du den blå lagune

Den blå lagune ligger få hundrede meter nord for søen Bästeträsk på det nordlige Gotland. GPS-koordinater til P-pladsen ved lagunen: 57.91955, 18.92511 (WGS84: Decimal).

Book hotelophold på Gotland

Book hotelophold hos HotelSpecials.dk, der formidler hotelophold i Sverige til lav pris. Klik på den orange knap herunder.

Book din overnatning herKøb kort over Gotland i webshoppen

I vores webshop kan du købe Bil- og cykelkort over Gotland med seværdigheder og turistinformation i målestok 1:100.000. Et kort der er godt at have med på bl.a. bilferie. Du kan også købe Cykelkartan blad 11 Gotland i målestok 1:90.000, der viser den over 500 km lange cykelrute øen rundt. Begge kort viser desuden campingpladser mv.

Kort over Gotland. Målestok 1:100.000
Turistkort Gotland.
Målestok 1:100.000
Cykelkartan blad 11 Gotland. Målestok 1:90.000
Cykelkort blad 11