Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Langhammars raukar

Langhammars raukar

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 29. november 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.99761
Longitude : 19.18211
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Det mest kendte og smukkeste raukområde

Langhammars på norsiden af Fårö er øens mest kendte og smukkeste raukområde. Gotland og Fårö er bygget af og på kalk for omkring 430 millioner år siden, og raukarne er stenstøtter af kalksten, som stadig står tilbage, efter at havet i årtusinder har gnavet sig ind på kysten.

De omkring 50 store og små raukar, hvoraf de største er op til otte meter høje, er et populært udflugtsmål for turister, som vil kravle, klatre, lave selfies og hvad man ellers kan foretage sig her ud over naturligvis at forundres over, at alting er i evig bevægelse og at også disse stenstøtter en dag vil falde og blive til sand.

Raukarne er en del af det smukke Langhammars naturreservat, som strækker sig flere km mod sydvest fra raukområdet. Hvis man bevæger sig væk fra kysten og raukarne vil man møde et savannelignende, blomsterrigt landskab, hvor fyrretræer, næringsfattigt alvar og frodige enge afløser hinanden.

Langhammars raukar
Langhammars raukar. Klik på billedet for stor størrelse. Foto: © sydsverige.dk

Langhammars raukar
Langhammars raukar. Klik på billedet for stor størrelse. Foto: © sydsverige.dk

Langhammars
Langhammars raukar. Klik på billedet for stor størrelse. Foto: © sydsverige.dk

Langhammars
Langhammars. Klik på billedet for stor størrelse. Foto: © sydsverige.dk


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Langhammars raukar er beliggende på Fårö nord for Gotland og er markeret med lysegrønt på kortet. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.

Her finder du Langhammars raukar

Raukområdet ligger på norsiden af Fårö, den lille ø nord for Gotland. GPS-koordinater til raukområdet: 57.99788, 19.18282 (WGS84: Decimal).

Book hotelophold på Gotland

Book hotelophold hos HotelSpecials.dk, der formidler hotelophold i Sverige til lav pris. Klik på den orange knap herunder.

Book din overnatning herKøb kort over Gotland i webshoppen

I vores webshop kan du købe Bil- og cykelkort over Gotland med seværdigheder og turistinformation i målestok 1:100.000. Et kort der er godt at have med på bl.a. bilferie. Du kan også købe Cykelkartan blad 11 Gotland i målestok 1:90.000, der viser den over 500 km lange cykelrute øen rundt. Begge kort viser desuden campingpladser mv.

Kort over Gotland. Målestok 1:100.000
Turistkort Gotland.
Målestok 1:100.000
Cykelkartan blad 11 Gotland. Målestok 1:90.000
Cykelkort blad 11