Storasjöområdet - sumpskov med Rødben, Tinksmed og Storspov

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.9281
Longitude : 15.2532
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Storasjöområdets Naturreservat
Foto: © sydsverige.dk


Vildmark med skove, moser og et rigt fugleliv

Storasjöområdets Naturreservat ca. 35 km øst for Växjö er med sine over 14 kvadratkilometer skov og mose et af de største naturreservater i det sydlige Småland.

Området består af en mosaik af moser, søer og næringsfattig sumpskov med op til 200 år gamle træer - et område der er uberørt af mennesker og som får lov til at udvikle sig frit. I den nordlige del af Storasjöområdets Naturreservat ligger de næringsfattige søer Storasjö og Lillasjö med klart vand. De øvrige søer er typiske mosehuller med brunt vand og meget organisk materiale. Fuglelivet ved søer og moser er meget rigt.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Storasjöområdets Naturreservat. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Markeret sti i området

Storasjöområdets Naturreservat har to markerede vandrestier. Den orange sti er i alt 5,2 km og udgår fra P-pladserne på naturreservatets vestlige side, se GPS-koordinaterne til en af P-pladserne i boksen her på siden eller følg skiltene på vej 31 mellem Lenhovda og Herråkra. Den anden vandresti - den gule sti - er en km lang.

Du kan også iføre dig gummistøvler og selv gå på opdagelse uden for stien. Dele af naturreservatet er lavtliggende sump, andre dele ligger højere, se kort over området under Links. Naturreservatet er ca. seks km langt og to km bredt, så husk et godt kort og kompas eller en GPS på mobilen.

Området er en lille vildmark. Hvis du søger væk fra stien og undgår sumpområderne kan du let finde en plet at slå teltet op. Det er tilladt at overnatte i telt i Storasjöområdet.

SE OGSÅ

Flere naturreservater i det sydlige Småland

Dannet ved istidens slutning

Storasjöområdets Naturreservat er et typisk dødisområde, som blev dannet ved istidens afslutning for ca. 12.000 år siden. Da isen smeltede, efterlod den store mængder ler, jord, sten og større klipper, som havde ligget indesluttet i isen. Samtidig blev der dannet vandhuller og søer efter de kæmpe isblokke, som lå gemt i jordskorpen og efterhånden smeltede bort (såkaldte dødishuller).

Dyr og planter

Storasjöområdets Naturreservat har et rigt fugleliv, især omkring moserne og vandhullerne. Om foråret kan man bl.a. høre vadefuglen Rødben, Tinksmed og Storspov. Det er tilladt at plukke bær og svampe.

Naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle nationalparker, naturreservater og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle nationalparker, naturreservater og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.

Fugletårne i Sydsverige som GPX-fil

Få vist fugletårne i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med fugletårne i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle Fugletårne.


Växjö Sverigeserien - Topo50 - blad 17. Målestok 1:50.000
Växjö
Sverigeserien
Topo 50 - blad 17

Køb kort over Storasjöområdets Naturreservat

Terrænkortet Växjö Sverigeserien - Topo50 - blad 17 i målestok 1:50.000 dækker naturreservatet foruden Växjö og egnen øst, nordøst og sydøst for byen. Kortet er meget detaljeret og kan være godt at have med på ture i bl.a. Storasjöområdets Naturreservat. Du kan købe kortet i vores webshop.