Storasjöområdets Naturreservat

Siden er publiceret / opdateret: 20. november 2019
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.9281
Longitude : 15.2532
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Storasjöområdets Naturreservat
Foto: © sydsverige.dk


Skov- og moseområde

Storasjöområdets Naturreservat ca. 35 km øst for Växjö er med sine over 14 kvadratkilometer skov og mose et af de største naturreservater i det sydlige Småland.

Området består af en mosaik af moser, søer og næringsfattig sumpskov med op til 200 år gamle træer - et område der får lov til at udvikle sig frit. I den nordlige del af Storasjöområdets Naturreservat ligger de næringsfattige søer Storasjö og Lillasjö med klart vand. De øvrige søer er typiske mosehuller med brunt vand og meget organisk materiale.


Storasjöområdets Naturreservat. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Markeret sti i området

Storasjöområdets Naturreservat har en enkelt markeret sti på i alt ca. 3-4 km. Stien udgår fra P-pladserne på naturreservatets venstre side, se GPS-koordinaterne til en af P-pladserne i boksen her på siden eller følg skiltene på vej 31 mellem Lenhovda og Herråkra. Man kan også iføre sig gummistøvler og selv gå på opdagelse uden for stien. Naturreservatet er ca. seks km langt og to km bredt, så husk et godt kort og kompas.

SE OGSÅ

Flere naturreservater i det sydlige Småland

Dannet ved istidens slutning

Storasjöområdets Naturreservat er et typisk dødisområde, som blev dannet ved istidens afslutning for ca. 12.000 år siden. Da isen smeltede efterlod den store mængder ler, jord, sten og større klipper, som havde ligget indesluttet i isen. Samtidig blev der dannet vandhuller og søer efter de kæmpe isblokke, som lå gemt i jordskorpen og efterhånden smeltede bort (såkaldte dødishuller).

Dyr og planter

Storasjöområdets Naturreservat har et rigt fugleliv, især omkring moserne og vandhullerne. Om foråret kan man bl.a. høre vadefuglen Rødben, Tinksmed og Storspov. Det er tilladt at plukke bær og svampe.

Växjö Sverigeserien - Topo50 - blad 17. Målestok 1:50.000
Växjö
Sverigeserien
Topo 50 - blad 17

Køb kort over Storasjöområdets Naturreservat

Terrænkortet Växjö Sverigeserien - Topo50 - blad 17 i målestok 1:50.000 dækker naturreservatet foruden Växjö og egnen øst, nordøst og sydøst for byen. Kortet er meget detaljeret og kan være godt at have med på ture i bl.a. Storasjöområdets Naturreservat. Du kan købe kortet i vores webshop.