Økologiske gårdbutikker i Skåne

(Svensk: Ekologiska gårdsbutiker i Skåne)

Besøg en økologisk gårdbutik

Skånes milde klima og næringsrige jord har gjort regionen til Sveriges spisekammer, og stadig mere bliver produceret økologisk. Foto: skane.com © Åsa Siller

Siden er publiceret / opdateret: 3. januar 2024

Mossagården - økologisk gård 20 minutter i (el)bil fra Lund

Smukt beliggende bindingsværksgård med aner fra 1600-tallet, som i dag drives økologisk af familien Olsen. Gården producerer især frugt og grønt. Mossagården er omgivet af egetræer, grønne græsgange, smukke vådområder og frodige marker, og var en af de første gårde i Sverige, der omlagde til økologisk drift. Det var i 1985. Som besøgende må man gå rundt i området.

I gårdbutikken finder man et stort udvalg af økologiske varer, der spænder fra forskellige frugter og grøntsager, både fra gården og andre Skåne-producenter, til hampemel og luksuriøs balsamicoeddike fra Modena i Italien. Et besøg på gården med café (åbent fra midt juni til start september), dyr, kæmpegynger og gårdbutik er en inspirerende oplevelse. Som besøgene må man gerne kigge ind i nyttehaverne og gå en tur ud til markerne.
Åbent sommerhalvåret. Gårdbutik: fredag 11-18 og lørdag 11-16. (Se altid opdaterede åbningstider på gårdens eget website inden besøget):
Mossagårdens eget website

Mossagårdsfestivalen
Mossagårdsfestivalen på Mossagården er en årlig økologisk musik- og oplevelsesfestival for hele familien.


Ängavallen - økologisk gård syd for Malmø

Den økologiske gård Ängavallen er åben for offentligheden. Gårdbutikken har stort udvalg af økologiske produkter og delikatesser samt eget mejeri, hvor der bliver fremstillet oste og smør. Gården avler bl.a. køer, grise og får. Gårdbutikkens varer er dels fra Ängavallen og dels fra lokalområdet leveret af andre økologiske producenter. Her er også café og restaurant og mulighed for at gå en tur i parken.

Om søndagen har Ängavallen brunch og safari, hvor man kommer på guidet tur rundt på gården.
Gårdbutikken og caféen har åbent hele året, torsdag-fredag 12-18 og lørdag-søndag 11-15. (Se altid opdaterede åbningstider på gårdens eget website inden besøget):
Ängavallens website

Ängavallen - økologisk gård syd for Malmø
Ängavallen - økologisk gård syd for Malmø

Oste fremstillet på Ängavallen
Oste fremstillet på Ängavallen. Foto: Stefan Svensson


Bjärhus Gårdsbutik - økogård ved Klippan

Økologisk gård med får og lam og gårdbutik med 40 forskellige grøntsager sommer og efterår, om vinteren kun ca. en fjerdedel. Desuden restaurant om fredagen. Åbent fredage og lørdage næsten hele året (ikke helligdage). Se altid opdaterede åbningstider på gårdens eget website inden besøget.
Bjärhus' website


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Kortet viser de fem økologiske gårde / gårdbutikker, der omtales her på siden. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.