Krav om vinterdæk eller pigdæk i Sverige fra december til og med marts

(Svensk: Vinterdäck och dubbdäck i Sverige)

Husk vinterdæk på bilen fra december til marts, når du kører i Sverige

Husk vinterdæk på bilen fra december til marts. Hvis der er is, sne, slud eller frost på vejbanen, er det forbudt at køre på sommerdæk. Foto: Susanne Nilsson, CC BY-SA 2.0

Siden er publiceret / opdateret: 19. oktober 2021

Vinterdæk 1. december - 31. marts

I vinterperioden fra 1. december til 31. marts er det et krav, at bilen er udstyret med vinterdæk på alle hjul, hvis der er is, sne, slud eller frost på vejbanen eller dele af vejbanen, når du kører i Sverige.

Kravet gælder både for svenske og udenlandske personbiler, autocampere, lette og tunge lastbiler og busser uanset vægt.

Reglerne betyder, at du fra december til marts kun bør køre til Sverige, hvis du har vinterdæk på bilen og evt. trailer eller campingvogn. Hvis du bliver overrasket af sne eller frost med sommerdæk på bilen, er det forbudt at fortsætte.

Vinterdækkene skal have en mønsterdybde på mindst 3 mm. Kravet gælder for biler, autocampere m.v. op til 3,5 ton samt for evt. anhænger. Vinterdækkene på lastbiler, busser og autocampere med en totalvægt over 3,5 ton skal have en mønsterdybde på mindst 5 mm.

Det er politiet, der afgør, om vejens beskaffenhed kræver vinterdæk.

Se også

Bilferie i Sverige: Fartgrænser, fartbøder, mobilsnak mv.

Pigdæk 1. oktober - 15. april

Fra oktober til midten af april er det tilladt at køre med pigdæk, men det er ikke et krav. Du må dog også anvende pigdæk før og efter denne periode, hvis der er sne eller is på vejbanen. Pigdæk skal være monteret på alle bilens hjul samt evt. anhænger

Læs mere om regler for vinterdæk og pigdæk på den svenske Transportstyrelses website, se under Links.