Krav om vinterdæk eller pigdæk i Sverige

(Svensk: Vinterdäck och dubbdäck i Sverige)

Husk vinterdæk på bilen fra december til marts, når du kører i Sverige

Husk vinterdæk på bilen fra december til marts. Hvis der er is, sne, slud eller frost på vejbanen, er det forbudt at køre på sommerdæk. Foto: Susanne Nilsson, CC BY-SA 2.0

Siden er publiceret / opdateret: 15. november 2018

Vinterdæk 1. december - 31. marts

I vinterperioden fra 1. december til 31. marts er det et krav, at din bil er udstyret med vinterdæk, hvis der er is, sne, slud eller frost på vejbanen eller dele af vejbanen, når du kører i Sverige.

Kravet gælder både for svenske og udenlandske personbiler, autocampere, lette lastbiler og busser med en totalvægt op til 3,5 ton foruden evt. anhænger.

Reglerne betyder, at du fra december til marts kun bør køre til Sverige, hvis du har vinterdæk på bilen. Hvis du bliver overrasket af sne eller frost med sommerdæk på bilen, er det forbudt at fortsætte.

Vinterdækkene skal have en mønsterdybde på mindst 3 mm. Kravet gælder for biler, autocampere m.v. op til 3,5 ton samt for evt. anhænger. Vinterdækkene på lastbiler, busser og autocampere med en totalvægt over 3,5 ton skal have en mønsterdybde på mindst 5 mm.

Det er politiet, der afgør, om vejens beskaffenhed kræver vinterdæk.

SE OGSÅ

Bilferie i Sverige: Fartgrænser, fartbøder, mobilsnak mv.

Pigdæk 1. oktober - 15. april

Fra oktober til midten af april er det tilladt at køre med pigdæk, men det er ikke et krav. Du må dog også anvende pigdæk før og efter denne periode, hvis der er sne eller is på vejbanen. Pigdæk skal være monteret på alle bilens hjul samt evt. anhænger

Læs mere om regler for vinterdæk og pigdæk på den svenske Transportstyrelses webside, se under Links.

Monter dæk med størst mønsterdybde bagerst på køretøjet

Hvis du har to helt nye vinterdæk og to brugte med mindst 3 mm mønsterdybde, så bør du montere de nye dæk på baghjulene og de brugte foran. Det mindsker risikoen for at bilen skrider ud til siden i sving, eller når du bremser.