Historisk perle midt på Øland

(Annonce)
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Jöns-Lasses gård
Norra Bäck
Öland
Sverige
Skøn, dejlig gård på Øland
Gæstehuset "Undantaget" ses længst til højre, og ved siden af huset findes den gamle kartoffelkælder


Skøn, gammel Ølandsgård med afsides beliggenhed

Nu kan du leje og nyde det gamle gæstehus "Undantaget" på den fredede ølandsgård "Jöns-Lasses gård" midt på Øland. Det er et fantastisk sted og et perfekt miljø for både arbejde og/eller ferie. Hele gården er et beskyttet bygningsminde. Når du bor i gæstehuset, vil der ikke være andre på gården.

20 minutter fra Ølandsbroen

Gården er beliggende i Norra Bäck midt på Øland, kun 20 minutter i bil fra Ølandsbroen.

Skøn, dejlig gård på Øland
Gæstehuset "Undantaget"


Hus med god plads

Huset har tre soveværelser, køkken med ovn, komfur, fryser mv. Desuden har huset et udekøkken. Bemærk at der ikke er rindende vand i køkkenet: Vand hentes fra brønden i indergården. Badeværelset har bruser, toilet, håndvask. I badeværelset er der offentligt vand og også varmt vand i håndvasken og bruseren. Dette vand kan fyldes på en dunk og tages med ind i køkkenet.

Skøn, dejlig gård på Øland
En rigtig tidsrejse med historiske detaljer! Velkommen tilbage i tiden!

Skøn, dejlig gård på Øland

Skøn, dejlig gård på Øland

Skøn, dejlig gård på Øland


Oplev en unik Ølandsgård

Jöns-Lasses er en unik gård bygget i 1800-tallet. Gården har aldrig gennemgået udvendige renoveringer, derfor står den, som da den blev bygget, dog er der i huset, som udlejes, moderne komfort indenfor såsom elektricitet, badeværelse osv.

Hele gården består af 7 bygninger, der er bygget rundt om og skaber en stor gårdsplads. Det største hus er hovedbygningen, som ligger mellem gæstehuset og Bryghuset. Hovedbygningen og den private have bag hovedbygningen anvendes af værtsparret. Men når du lejer gæstehuset, er værtsparret ikke på gården.

Når man lejer huset, er man derfor alene på hele gården. Som lejer har du adgang til en stor have bag ved huset med havemøbler og grill. Der er en stor eng på den anden side af stenmuren, hvor man også må færdes.

Man må også færdes i hele indergården, men det er ikke tilladt at gå ind i lader og stalde. Der er siddepladser forskellige steder udenfor.

Gården er bygningsminde

Hele gården, dvs. samtlige bygninger, har været bygningsminde siden 2004 og fredet både indvendigt og udvendigt. Bygningen i sten, som ligger ved siden af gæstehuset, er en kartoffelkælder, som er restaureret i samarbejde med Länsstyrelsen og Kalmar läns museum. Tidligere har gården haft besøg af Svenska byggnadsvårdsföreningen som havde valgt Jöns-Lasses gård som en af seværdighederne på sin medlemstur i 2023.

Priser

Huset bookes på Airbnb, hvor du også kan finde priser. Se link herunder til husets side på Airnbnb.

Kontakt udlejer

Hanna Marcolin
Mobil: (0046) 73 634 66 70
E-mail: hannamarcolin@gmail.com
Web: Læs om og book huset på Airbnb

Skøn, dejlig gård på Øland
Hele gården er bygningsminde