Hälleviks Fiskemuseum

Hälleviks Fiskemuseum
Siden er publiceret / opdateret: 9. februar 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2023:
Fiskemuseet har normalt åbent fra midten af juni til midten af august, dog ikke alle dage. Se museets eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Hälleviks Fiskemuseum
Strandvägen 15 B
294 72 Sölvesborg
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.012
Longitude : 14.6975
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Den gamle fiskerikultur

Hälleviks Fiskemuseum blandt træhuse og røgerier i det charmerende fiskerleje Hällevik drives af den lokale hembygdsforening og fortæller om den gamle fiskekultur på egnen.

Hälleviks Fiskemuseum viser bl.a. gamle redskaber
Museet viser gamle redskaber, både, motorer og et interiør fra en fiskerbolig. Her er fotografier, søkort og vraggods foruden skibsmodeller. De udstillede genstande stammer fra Hällevik, hvor man i starten af 1970erne gik i gang med at indsamle genstande til museet. De fleste fiskerlejer på Listerlandets (halvøen som går ud i Hanöbugten med Hällevik i syd) er omkring 200 år gamle.

Fiskeriets dag hvert år i juli

Hvert år i midten af juli (en lørdag) er der kulturdag i Hällevik, hvor man fejrer det gamle fiskeri. I havnen kan man opleve en Vrakekan, som er en gammel svensk bådtype på tre master, som i 1800-tallet blev brugt til drivgarnsfiskeri. Og på kajen kan man nyde nystegt sild og bl.a. se, hvordan fiskerne tjærede net i gamle dage.

Her finder du Hälleviks Fiskemuseum

Fiskerlejet Hällevik ligger ca. 12 km sydøst for Sölvesborg. Følg vej 123 fra Sölvesborg.

SE OGSÅ

Flere museer i Blekinge

Hälleviks Fiskemuseum
Foto: Jonte Göransson