børnevenlig kanotur

Denne side er blevet vist 5003 gange

vi søger en børnevenlig å i sydsverige. til en 3-4 dages tur. Vi havde tænkt på almeåen ?
Kun nestrøms og begynder til øvede. mulighed for kano leje og afhentning. Gerne med teltplads og bål, ved overnatningsstæderne.
vi rejser i slutningen af maj.
mvh Rune,Magne og Martin

Svar på indlægget

Hej !

Turistbureauet i Häsleholm (Turistbyrån i Hässleholm) sælger et kort med alle kanoruter på Almaån. Kortet koster 75 SEK og beskriver alle seværdigheder, spisesteder og kanoudlejningssteder langs Almaån foruden anden vigtig information, der er nyttig at have på turen.

Ifølge turistbureauet er der en række rasteplatser langs åen, hvor man kan slå telt op. Kanoruten er å-padling og er let-middelsvær og passer børnefamilier udemærket.

Kanoudlejninger:

Sjörröds Kanotuthyrning
Spiggvägen 14, 281 35 Hässleholm. +46 (0) 451-826 19
(Denne kanoudlejning ligger i Hässleholms sydlige del lige ved Finjasjön, hvor I kan starte). Find beliggenheden ved at taste adressen ind i hitta.se.

Mats Anderssons Kanotuthyrning
Hovdalavägen 71, 281 46 Tormestorp. +46 (0) 451-182 73, 0708-326970

Friluftsfrämjandet
+46 (0)451-81126

Jeg kan tilføje, at ruten mest går gennem landbrugsland med åbne marker, dog er der træer og bevoksning langs åen.

God tur.
Vh Steen
mange tak for svaret. tror du måske at at Rønne å er mere til skov og bedre.
mvh Martin
Hej Martin
Naturmæssigt set er Rönne å \"dårligere\" end Almaån. Rönne å løber i det vestlige Skåne - det er landbrugsland og med en del veje mv. Dele af ruten er naturskøn, men man oplever langt fra at være i vildmarken. Og det er begrænset hvad der er af skov på ruten.

Kanoruten Immeln-Halen er nok den eneste rute i Skåne (og Blekinge), hvor man virkelig får fornemmelse af vildmark.. Ellers tag op i det nordlige Skåne og sydlige Småland på Helge å øvre - dele af den er meget familievenlig og naturskøn, se mere her http://www.sydsverige.dk/?pageID=463
Vh Steen

Hej Steen
1000 tak, det lyder godt.
mvh Annemette

Svar på indlægget