Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

vildmark i Sydsverige?

Denne side er blevet vist 7000 gange

Hej
Vi er en familie på 2 voksne og tre teenagepiger, der gerne vil på kanotur en lille uge i juli. Vi har mange ønsker (udover godt vejr, som der jo ikke er nogen der kan hjælpe os med).
Det må gerne være så vildmarksagtigt som muligt, samtidig som der ikke skal være alt for langt fra København.
Det må gerne være muligt at overnatte uden for teltpladser, gerne på små øer i en sø, og gerne med mulighed for at lave bål alligevel
Det skal samtidig ikke være af en alt for høj sværhedsgrad.
Hvis det kunne lade sig gøre at komme rundt, så der ikke er bevær med at komme tilbage til udgangspunkt ville det også være fint.
Ja, vi er krævende... er der nogen, der vil foreslå et sted og/eller en rute?
Tak
Bedste hilsner
Nadia

Svar på indlægget

Hej Nadia
Jeg har tildigere her i forumet anbefalet søsystemet Immeln-Halen i det nordøstlige Skåne - og jeg gør det gerne igen: Området har præg af vildmark med søer omgivet af store stille skovområder.

Det er tæt på København, og rundt om i søsystemet er der små lejrpladser med mulighed for at slå telt op, lave bål mv. Om aftenen ved lejrbålet er der total stilhed - med mindre man kan høre andre kanofolk i området.

I kan også finde en øde ø ude i søerne, men ofte er der så mange træer og buske, at det kan være svært at finde en plet til lejrpladsen. Læs mere om kanoområdet: http://www.sydsverige.dk/?pageID=346 og mere om allemandsretten - hvis I vil telte uden for lejrpladserne: http://www.sydsverige.dk/?pageID=338 Start fx turen hos kanoudlejningen i Halen, hvor I kan leje al nødvendigt udstyr.

Jeg ser frem til at høre om andre ruteforslag fra kanofolk - der MÅ være alternativer til Immeln-Halen ;-)
Vh Steen
Her følger et link til et område jeg kan anbefale i Sverige, nemlig Fegen og Kalv søerne.

http://www.svenskkanoferie.dk/download/kort_2_big.pdf

Der kan findes mange andre link ved, at søge på Kano + Kalv + Fegen eller lignende.
Man kan også søge på Karsten Yde, som er en meget stor dansk turoperatør i det område.
Turen kan f.eks starte i Fegen by Her kan man leje kanoer) og gå til Kalv by. I Kalv er der en meget smuk beliggende lille campingplads, hvor man også kan leje hytter og kanoer.
Der er lige til højre for campingpladsen en meget fin sandstrand, med offentlig (højt beliggende) parkeringsplads for evt. ophaling af kajak.
Der er dog også mulighed ved broen over lilleåen, eller indhente tilladelse til landgang på campingpladsen.
Et andet smuk sted, at starte er ved Sandvik kirke.
Søerne er forbundet med de meget smukke nordre og södre svansøer, her er dog en lang overbæring, men det belønnes med en meget smuk naturlejrplads med udsigt over Kalv sø.
På visse tider af året, kan man også sejle ad en lille å i toppen af Vestre Fegen og via stangåen ned til Kalv, men turen gennem svanesøerne er \"et must\".
Der er masser af muligheder for sejlads af flere dages varighed og det specielle ved området er man kan sejle i flere dage og alligevel ende 6-8 km fra udgangspunktet.
Der er mange flotte lejrpladser i området!

God tur
M.v.h
Preben
Preben Sørensen

Men ellers giver jeg også den anden skribent ret med hensyn til Kanoleden i Halen, Raslången-Immeln som er perfekt \"vildmarksagtig\" kanoområde,
hvor man f.eks kan starte & leje alt udstyret i Immeln eller olufstrøm.

Geografisk sted: Farum kanoklubHej Preben
Kender ikke området særlig godt. Til dem der ikke lige kan gennemskue, hvor det ligger, kan jeg fortælle, at der er på grænden mellem det sydlige Småland og Halland - eller mere præcis der hvor Halland, Småland og Västra Götaland støder sammen (hvis man bliver klogere af den forklaring..?) - ca. 150 km fra Helsingborg...
Vh Steen
Jeg vil også klart anbefale Imeln. Tag evt. toget til Olufstrøm og sejl herfra til Imeln. Der er flere stadig rigtig fornemmelse af vildmark. Dejlig stille og flot natur. Hertil kommer at de løft der er, er nemme og til at klare uden for mange brækkede ben bagefter.

og kig så på
http://www.kanotguiden.se

God tur
Jeg kender et godt område Ca. 3 timers kørsel fra København, Kontakt Anders Mortonson Pårapsgård 004632553011
Hej Nadia!

Lækker vildmark i sydsverige finder du omkring søsystemet Immeln. Vi hjælper jer gerne med at finde en rute der passer netop jeres familie. Vi kan naturligtvis køre kanoerne ud et sted, eller hente dem når I er færdige.

Alene i søen Immeln ligger der over 200 øer, så der er god mulighed for at få en fantastisk tur med familien. Søen er kategoriseret som letpadlet.

Du kan læse mer på vores hjemmeside.


Med venlig hilsen

Linda og Jon Marin
Immelns Kanotcenter

Svar på indlægget