Kajak tur til Sverige?

Denne side er blevet vist 8012 gange

Jeg skrev en mail til siden her, og blev opfordret til at sætte spørgsmålene i forummet her i stedet, så brevet har jeg herunder kopieret ind, håber nogen kan hjælpe en smule:

Til rette vedkomende

Vi er ca. 5 gutter som er ret opsatte på at tage os en kajak tur i Sverige. I den forbindelse har vi en række spørgsmål i forhold til det. Vi overvejer en tur på 5 dage, og igennem Helgeå og 70 km eller hvad der nu ville være rimeligt, så man også kan tage det roligt og nyde det lidt.
Vi tænker hvad det ville koste for 5 enkeltmand havkajakker, hvor man starter og hvor man slutter og alt det praktiske omkring en sådan tur. Evt. også hvornår i løbet af sommeren der ville være ledigt og forhåbentligt godt vejr :-)
Vi har alle sejlet i havkajakker før og føler ikke at der er brug for instruktioner i ret høj grad.

ser frem til Deres respons snarest

Svar på indlægget

Hej Kenan
Hvis I vil padle Helge å Øvre og vil have en stille og rolig tur, kan I starte i Virestadssjön 10 km nordøst for Älmhult og slutte i Bergagården. En tur på 60 km.

Første del af ruten skifter mellem sø og å inden den løber ud i den store sø Möcklen nord for Älmhult. Der er masser af øer og næs i søen, så I skal kun over ca. to km åbent vand for at komme over på vestsiden af søen, hvor ruten fortsætter i form af Helge å. I kan ikke padle videre end Bergagården, da ruten derefter bliver meget krævende med kraftige fosser.

Jeg har kontaktet de lokale kanofolk og turistfolk i Osby og bedt dem komme med et bud på leje af havkajak mv. her i forumet.

Se også vores beskrivelse af Helge å Øvre: http://www.sydsverige.dk/?pageID=463
Vh Steen
Hej Steen

Mange tak for dit svar... det var virkeligt venligt af dig at indhente et tilbus også.... Henviste du til tråden her, eller er der et andet sted på sitet jeg skal holde øje?

Og tænkte på ruten også, den lyder rigtigt rar, men hvis nu vi gerne ville have en smule action også, ville det være muligt på den strækning? Det ser sådan ud når jeg via linket går ind og ser beskrivelsen af Helge å øvre nemlig...
Nu er vi unge og en smule dristige, men bestemt ikke dum-dristige, så lidt ville ikke være af vejen. Og det skulle gerne være i samme område, da en af os har forældre der har en ødegård der, så det kunne være skægt at komme forbi der til en kop kaffe jo :D

Hej Kenan
Ja jeg har bedt et par lokale kanofolk og turistfolk om at svare her i forumet, men jeg ved jo ikke, om de får tid... Ellers kan du selv prøve at kontakte dem for at høre, hvor I kan leje havkajaker (hedder havskajak på svensk), hvad det koster, og hvad fragt til start og slutmål koster.

Kontakt:
Turistbureauet i Osby: http://turism.osby.se

Hvis I gerne vil have lidt action, bør I nok vælge en anden rute: En gang om året udsender turistbureauet i Osby et faktablad om Helge å, og i 2008 skrev de, at de frarådede al padling mellem Gustavsfors og Kornberga Kvarn, som er der, hvor der er fosser. Men du kan jo høre, om det også gælder i år...

Held og lykke.
Steen
Hej Steen

rigtigt mange tak for dine svar... du har været yderst behjælpesom... vi vil prøve at tjekke op på de forskellige links, og så skal jeg nok fortælle herinde hvordan det går...

Takker

Kenan
Hej
Jeg er også i gang med at planlægge en kajaktur og har kontaktet Kanocentralen nævnt ovenfor. Efter 3 dage har de endnu ikke svaret på mail, og telefonnumrene på siden fører kun til telefonsvarer. Fungerer firmaet stadig, og er der i så fald nogen der ved hvordan man kommer i kontakt med dem?
Opfølgning på ovenstående: Kanocentralen vendte tilbage efter en uge, mailen var blevet glemt ved et uheld.

Svar på indlægget