Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Kanoferie og unge?

Denne side er blevet vist 4096 gange

Hej..
Nogle af jer dea har erfaring med om unge vælger at tage på kanoture. vi er fire drenge der gerne vil opleve sveriges natur og have det hyggeligt med lidt kanosejling. Deruover vil vi selvfølgelig gerne møde andre ungemennesker og skabe nogle kontakter. Tror i der er mulighed for dette nogle steder her i sommmerperioden?

Svar på indlægget

Hej
Älmhult kommune har lavet et udmærket kort over kanoture.
Jeg har flere gange sejlet fra Virestad til Gustavsfoss. Man kan ikke sejle fra Gustavsfoss til Fredriksfors men godt imellem Fredriksfors og Delary. Sejl ikke for tæt på slusen i Delary.

På turen vil man selvfølgelig møde nogen. Ved Såganäs søen og ikke mindst på Diø er der rigtig gode pladser. På Diø, som er den bedste plads vil i helt sikkert møde mange unge. Der er en lækker Beach-volley bane, badebroer, toilet, vand m.m.
Vi plejer altid at tage en ekstra overnatning på Diø.

Et lille trick, når i kommer til Diø, så gå fra slusen direkte til campingpladsen, der er 700 m med kanoen.
Man kan selvfølgelig køre med sin kano stort set 700 m, sætte den i vandet ved en dertil indrettet sliske, læsse bagage op i den og sejle i ca ½ time og nå samme campingplads, men det kan godt være bøvlet hvis der er go vind på Möcklen, at komme rundt om næsset.

En kortere tur er at sejle fra Möllekulla. Første stop pladsen ved Säganas. Næste stop Diø. 2 overnatninger. Herefter sejllads til Gustavsfors. Der kan ikke sejles mellem Gustavsfors og Fredriksfors.

Kanoekspressen kan sikkert sørge for at kanoerne bliver transporteret hvorhen i vil have det. Skriv til Älmhult Turistbureau og få dem til at sende jeg Turist og Frit idskortet. Jeg mener det koster en 70-80 kr..

kh

br

NB Hvis vejret er dårligt vil i selvfølgelig ikke møde så mange danskere som hvis vejret er godt. Men tyskere, også ungdomsgrupper, vil i nok møde.

Vi har fået anbefalet ikke at sejle fra Delary; men køre ned til Kornberga og sejle derfra. Der er meget strøm fra Delary til Kornberga.

Fra Kornberga og til Osby er der højest til 1 overnatning, og her skal der også forceres en stor sluse.
Lige for at supplere Bos indlæg er det denne her rute det handler om:
http://www.sydsverige.dk/?pageID=463
Vi er to piger der også overvejer at tage en kanotur til sommer i en uge - hvor lang tid har i tænkt jer at tage afsted og er der en rute i overvejer?

Til Trine og Mille - Vi er to fyre som smutter af sted om et par uger , hvis i stadig mangler nogle at følges med... Smid en mail til majlund88@hotmail.com hvis i er interesseret

Svar på indlægget