Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

overlevelsestur/kanotur

Denne side er blevet vist 3306 gange

Hej.

Vi er en 5-6 drenge der for første gang skal ud i naturen, sådan rigtigt.
Det ville være super fedt hvis der var nogen der kunne komme med nogle råd og henvisninger til hvordan man kommer i gang , altså planlægge rute, mad, udstyr osv. Vi har lavet en rimelig udstyrs liste, men har ingen ide om hvor turen går hen !!! det kunne være fedt med lidt vandring og lidt kano mixet sammen. På forhånd tak.

Svar på indlægget

Hej igen, I skal søge lidt på nettet for at finde en god kombi af kano og vandretur. Jeg ville nok starte på http://www.skaneleden.se/ (Skåneleden => Skåne"ruten" eller Skåne"stien").
Skåneleden bevæger sig bl.a. på Söderåsen (svensk nationalpark i Skåne), der er en af Skånes højderygge, og som består af bl.a. Naturområdet Klåveröd med Tranerödmosse, Nackarpsdalen med Odensjön, Skäralid med vilde kløfter og natur, Skåneledens 80 km vandresti og Gällabjer.
Mest oplagt og nemmest for jer som en slags nybegyndere må være, at kontakte et lokalt turistkontor tæt ved Söderåsen, der kan guide jer til kanoudlejere, og som kan sælge jer et ordenligt vandrekort, som er meget vigtigt at have med. Tag kompas med, så I kan tjekke, at I går rette vej ifølge kortet.
Læs mere på dette link, stedet her er knyttet til DDS (Det Danske Spejderkorps), der er masser af god information om Söderåsen og vandring/naturoplevelser.

God fornøjelse,
venlig hilsen
Christina
UPS - glemte linket til god info:
http://www.gillastugan.dk/information/brochure/ture/index.htm

Mvh.
Christina
Hvis I vil vandre på Söderåsen, som Christina er inde på, bliver udfordringen at finde en kanorute I kan hoppe over på bagefter. Der vil jeg foreslå Rönne å, som nok er den nærmeste kanorute.

Lav fx en aftale med en af de mange kanoudlejere langs Rönne å om at hente jer ved Söderåsen og fragte jer til Bllinge, Ljungbyhed eller et andet sted, hvor I har aftalt at kanoerne skal ligge parat til jer. I kan også selv gå turen, der er ikke så langt, tjek fx afstandene på Google Map eller www.hitta.se.

Her kan I læse om Rönne å og finde henvisninger til kanoudlejere langs åen: http://www.sydsverige.dk/?pageID=312

Svar på indlægget