Kano på Helge Å

Denne side er blevet vist 5421 gange

Hej, jeg er ved at planlægge en 2-3 dages tur på Helge Å I det sydlige Småland og er nybegynder på dette område. Etaperne er på mellem 10 og 17 km. Er der nogen der ved, hvor lang tid man skal påregne til en etape? Skal man bestille teltplads i forvejen og kan man regne med, at man kan få plads, når man vil?

Svar og spørg gerne.

Svar på indlægget

Hej Jacob
Vi har netop opdateret vores artikel om kanoruten efter at vi har været i kontakt med folkene på Osby Turistbureau. Se artiklen med opdateret info http://www.sydsverige.dk/?pageID=463
Der er meget stor forskel på etaperne, nogle er svære med en masse løft, andre er blot let søpadling.
Hej jacob

Etaper betyder som regel en dags sejlads. Derfor svare det som regel også til afstanden mellem lejrpladser.

De pladser jeg kender kan ikke bookes, men er for alle. Derfor kan oplevelserne variere efter hvem man er der sammen med :-)

Man regner med en hastighed på en 4 km/t ved kanosejlads, og med frokost og så videre, nedstrøms på Helge å, er 10 km en kort tur, og 17km lidt længere en det anbefales med børn ombord, men fint for voksne. Det er selvfølgelig afhængigt af om der er tidskrævende overbæringer.

Som nybörjare hade jag rekommenderat första etappen av Kanotleden helge å, den som börjar i Välje/Virestad och slutar i Diö. Fantastisk tur utan lyft och som passar nybörjare med barn väl. Den är 27 km som känns lagom för ett par övernattningar som nybörjare och med barn. Rastplatserna är så stora att man generellt får plats.

Mer info finns på kanotguiden.com på den den guide som heter Helge å del 1A [LINK VIRKER IKKE] (den har jag själv skrivit) eller på [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]
Hej venner.

Vi er 3 drenge som tager en kort tur, 3-4 dage på enten Emån eller Helge Å. Hvor vurderer i at der mest strøm og færrest løft?

Svar på indlægget